问题 单项选择题

机械性肠梗阻与动力性肠梗阻的主要区别在于早期().

A.有无腹痛、腹胀及肛门停止排便排气

B.有无绞痛、腹胀和肠鸣音变化

C.呕吐是否剧烈且频繁

D.有无休克

E.有无酸碱失衡、电解质紊乱

答案

参考答案:B

解析:

机械性肠梗阻和麻痹性肠梗阻的鉴别:

阅读理解

Several southwestern provinces in China are now experiencing the worst drought(旱灾) since the 1950s. The drought has left 18 million people and 11 million farm animals in Yunnan, Guangxi, Sichuan and Chongqing without enough water supplies. And it has affected 5 million hectares of crops in the provinces.

According to China’s Meteorological Administration (中国气象局), the average daily temperature in Yunnan over the past six months has been two degrees higher than normal. And the province has had only half the rainfall of an ordinary year. In Qinglong county, Guizhou, there had been no rain for 268 days until March 25, when it finally rained for three hours.

To ensure the safety of drinking water, local governments have taken emergency action. Workers in parts of Yunnan are drilling (钻空) daily in the hope of digging 1035 wells by mid-May. Among them, 52 have already started working and 288 are under way, providing 20 percent of the required drinking water. Meanwhile, Yunnan province intends to send more migrants (农民工) to work outside the province as the drought worsens. This will not only help to deal with the drinking water shortages, but also increase those farmers’ income. The government will offer free skill training and organize job fairs.

56 The word “This” in paragraph 3 refers to______.

A. the worsening drought

B. the shortage of drinking water

C. sending more migrants to work outside

D. providing 20 percent of the required drinking water

57 Which of the following statements is true according to the passage?

A. The drought in southwestern provinces has been the worst ever in China.

B. Guizhou province has had only half the rainfall of an ordinary year.

C. The average temperature in Yunnan is two degrees lower than normal.

D. 1035 wells are expected to be drilled by mid-May in parts of Yunnan.

58 What’s the main idea of the passage?

A. Local governments have taken action to deal with drought.

B. Serious drought hits southwestern provinces in China.

C. More migrants work outside the southwestern provinces.

D.Yunnan government offers free skill training and organizes job fairs.

单项选择题