问题 单项选择题

肺通气显像仅吸入相异常,而平衡相基本正常,提示()

A.肺部感染

B.肺血管病变

C.气道病变

D.肺结核

E.胸腔积液

答案

参考答案:C

解析:吸入相主要反映肺的局部通气功能,平衡相主要反映肺脏各部分的通气容量。

阅读理解

阅读理解

                                                                Life in 2060

     Let us suppose it is now about A.D. 2060. Let's make believe (假装;虚构) it is about sixty years

from now. Of course, things have changed and life is very different.

     Voyages to the moon are being made every day. It is as easy to take a holiday on the moon today as

it was for the people in 1960 to take a holiday in Europe. At a number of scenic spots on the moon, many hotels have been built. The hotels are air-conditioned, naturally. In order that everyone can enjoy the

beautiful scenery on the moon, every room has at least one picture window. Everything imaginable is

provided for entertainment (娱乐) of young and old.

     What are people eating now? People are still eating food. They haven't yet started to take on heir (继承) supply of energy directly as electrical current or as nuclear power. They may be some day. But many

foods now come in pill form, and the food that goes into the pill continues to come mainly from green

plants.

     Since there are several times as many people in the world today as there were a hundred years ago,

most of our planet's surface has to be filled. The deserts are irrigated with water and crops are no longer

destroyed by pests. The harvest is always good.

     Farming, of course, is very highly developed. Very few people have to work on the farm. It is possible

to run the farm by just pushing a few buttons now and then.

     People are now largely vegetarians (素食者). You see, as the number of people increases, the

number of animal decreases. Therefore, the people have to be vegetarians and we are healthier both in

our bodies and in our minds, and we know the causes and cure of disease and pain, and it is possible to

get rid of diseases. No one has to be ill any more.

     Such would be our life in 2060.

1. When was the passage written?

A. In about A.D. 2060.    

B. In about 1960.

C. In about 2000.    

D. In about 2004.

2. According to the passage, what will be on the moon in about A.D. 2060?

A. Many tourists.  

B. Many other animals.

C. Many plants.  

D. A sea.

3. What will people eat then according to the passage?

A. Biscuits in pill form.  

B. Foods in pill form.

C. Foods in water form.  

D. Foods in gas form.

4. The passage tells us that in 2060, ____ on the earth than now.

A. there are fewer population              

B. there are more pests

C. there is less water                      

D. the crops are getting better

单项选择题