问题 单项选择题

有关后牙3/4冠的牙体预备,下列叙述正确的是()

A.轴沟可预备在邻面舌侧1/3与中1/3交界处

B.牙尖正常时,冠的边缘一定要覆盖颊、舌尖

C.可在舌侧缘嵴外形成小斜面或小肩台

D.必要时可在邻面增加邻沟数目,或在面增加钉洞固位形

E.沟预备是为防止修复体向脱位

答案

参考答案:D

解析:

邻沟应预备在邻面颊1/3与中1/3的交界处,而不是舌1/3与中1/3交界处,故A错误。牙尖正常时,冠的边缘可不覆盖颊舌类,故B错误。3/4冠是在颊侧缘嵴处形成小斜面或小肩台.故C错误。沟预备是为了防止修复体舌向脱位而不是向脱位,故E错误。必要时可在邻面增加邻沟数目或在面增加钉洞同位形,因此本题应选D。

阅读理解

Today’s children are the “result” of the modern society. Our parents have jobs that keep them busy almost all day long. They only have a free day in a week. This doesn’t allow them to keep an eye on their children.

On the other hand, the modern society gives more freedom to the children than they could “handle”. As a child, you don’t know how to grow up by yourself until you reach a certain age. That is why you need school and parents to be by your side all the time. If you don’t have either of them you may make a lot of mistakes. The social system of the modern society is very lenient especially with the children.

Most of the children today are rebels (判逆者). They are rude. They are given too much freedom by their families. This is their parent’s mistake. They ought to know that the freedom they give to their children is misunderstood.

For example it is a bad thing for a 17 – year – old child to go out in the evening on weekends. Parents are also guilty of the way their children show up in the street or at school. The same guilt belongs to the teaching system as well. Pupils shouldn’t be allowed to dress like they were on a fashion presentation at school.

Another important fact we can think of regarding the freedom of children is their free will of spending money. Parents shouldn’t allow their children to spend money on whatever they want.

I think children are given too much freedom not only by their parents, but also by the society. The latter is more to be blamed!

小题1:The writer implies that parents’ busy lifestyle         .

A.makes their children become independent

B.may lead to a tense parent – child relationship

C.is harmful to their children’s health

D.is likely to create a troubled generation小题2:What does the underlined word “lenient” (in Para 2) mean?

A.Not responsible

B.Not strict.

C.Unkind.

D.Unfair.小题3:It seems that the writer agrees that students          .

A.should stay at home on weekends

B.can wear trendy clothes at school

C.had better wear school uniform at school

D.can be allowed to go out in the evenings小题4:According to the writer, which of the following takes the primary responsibility for children’s problems?

A.The social environment.

B.The educational system.

C.Each family.

D.The school.

单项选择题