问题 单项选择题 A1/A2型题

患者,女性,20岁。腹痛腹胀伴低热乏力7个月余。查体:腹部稍膨隆,腹壁柔韧感,全腹轻压痛,无反跳痛,移动性浊音(+),肝脾未触及肿大。腹水检查为淡血性渗出液,PPD(+),该患者最可能的诊断是()

A.宫外孕

B.结核性腹膜炎

C.自发性腹膜炎

D.腹腔恶性肿瘤

E.腹膜间皮瘤

答案

参考答案:B

解析:结核性腹膜炎是由结核杆菌引起的慢性弥漫性腹膜感染。以儿童、青壮年多见。女性略多于男性,为1.2~2.0:1。临床表现主要为倦怠、发热、腹痛与腹胀等,积聚在腹腔的浆液渗出液可形成腹水,一般为草黄色,有时为血性。

阅读理解

阅读理解。

     Western New Bridge Library Announcement

      2008-3-10

     Shortened Library Hours for Spring Break

      Library Hours have been shortened to 7hours a day (9:00a. m. -4:00p. m.)for spring Break from March

24 to March 30. Coming Events

     ●On Monday, March 24, at 10:30am., Scott Sutton, a children's writer, will tell stores to kids over seven.

Sutton's attractive style will surely inspire everyone present!

      ●At 1:00pm. On march 26, the Georgetown musicians will present an Irish folk concert, which will be

entertaining for the entire family. come for the music and stay to check out some relevant books for the rest

of the week!

     ●On Thursday, march 27, at 2:00pm., the annual children' gathering will take place in room 201, the

second-floor. pick up an invitation in the children's room and return your RSVP (回复) to reserve your at the

table by 3:00 pm. On Tuesday, march 25. Only children are allowed in the gathering.

     ●At 10:30am. On Friday, March 28, Enzo Monfre of the hit kids' science show, ENZOology, will bring

Fossils live! Surely Enzo will take the audience back in time, deep beneath the surface of the earth, to uncover

the mysteries of killer dinosaurs, and more. Enzo recently appeared on the Ellen DeGeneres Show- come and

see him at the library!

     Please note: In case of emergency, please call the Help Desk at 926-3736 and follow the procedures

outlined on the voice message. The call-down service is staffed 24 hours a day, 7 days a week for

emergencies. The Help Desk supplies service to you all the year round! For questions about all these, please

contact hld@wnbl . org. Come for the great Fun;

     Stay for the relevant Books!

1. To attend the annual Children's Gathering, one has to _____.

A. buy a ticket

B. apply in advance

C. make a reservation

D. contact the call-down service

2. According to the passage, Enzo Monfre will _____.

A. show the children around a zoo

B. tell stories to children over seven

C. be present at the science show in preson

D. lead the children to the Ellen DeGeneres Show

3. The Help Desk in this library supplies service _____.

A. only during the daytime

B. in case of emergency

C. till the end of the Spring Break

D. after 22:00 p. m. every day

4. We can learn from the passage that children can _____.

A. attend all the activities with their parents

B. borrow some relevant books for the activities

C. participate in the activities from 8:00 a. m. to 4:00 p. m.

D. choose only one of the activities according to their interest

单项选择题