问题 单项选择题 A1/A2型题

“提高本地区妇女儿童的健康水平”属于健康教育计划目标中的()。

A.总目标

B.具体目标

C.教育目标

D.行为目标

E.健康目标

答案

参考答案:A

解析:总目标一般是笼统的、宏观的、长远的、不需要量化的,只给出一个努力方向。

阅读理解

What kind of job do you want to do in the future ? One that earns the most money or one that gives you the highest social position? What about a job that makes you feel happy? Surprisingly, these three things do not always go together in the job world .

According to a general social survey by the National Organization for Research at the University of Chicago in the US, the ten happiest jobs are not those with better pay or higher social position. They are ordinary jobs.

But what is it that makes a “happy” job?

Researchers found that people are happier when they feel they are doing something worthwhile. Six of the top ten happiest jobs are based heavily on helping others, such as firefighters, teachers, and physical therapists(理疗师 ).

Being able to express oneself is also important for people to feel satisfied . Take authors as an example. Their pay is “ridiculously low or non-existent”, but “the freedom of writing down the contents of your own mind leads to happiness ,”wrote business author Steve Denning on his blog on Forbes.com.

These jobs are greatly different to the top ten “hated jobs”, according a website survey earlier this year. Director of information technology, sales manager, technical specialist and others that are generally considered respectable jobs are on the list.

Todd May from The New York Times didn’t find the results strange. He argued that

“ a meaningful life must, in some sense then , make people feel worthwhile”. If a person doesn’t participate in the causes “ that are generally regarded as worthy, like feeding and clothing the poor, their life will lack meaning ,”he said . Work takes up the greater part of most people’s  lives . It’s no wonder that the people with the most worthwhile jobs are the happiest of all.

However, it’s important to remember that these two surveys are broad ones and that it doesn’t matter whether your dream job is on the two lists. Now it is the time to think about the future . After all, something that satisfies your mind will always bring you happiness.

小题1:According to the passage , which of the following is probably a happy job?

A.A marketing manager

B. An engineer of IT

C.A teacher of art

D. A technical expert小题2:Steve Denning thinks that being an author is happy mainly because authors_____.

A.are helpful to others

B.can be free to express themselves

C.earn much money

D.are considered respectable小题3:From the passage we learn that_________.

A.the more you earn , the happier you are

B.respectable jobs are happy jobs

C.the higher your social position is , the happier you are

D.most happy jobs are related to helping others小题4:In the last paragraph the author stresses that_________.

A.your future job should be one that makes you happy

B.your dream jobs should be based on the two surveys

C.the two surveys are of great importance

D.it won’t be easy to find a job in the future

判断题