阅读下面短文,掌握其大意,从短文后各题所给的四个选项(A、B、、C、D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 My first memories of acts of kindness are from when I was about 12 years old. From then on I always 36 at home and with friends. That winter I notice that many 37 people had difficulty getting to the 38 store after a snowstorm. So I started to spend part of a 39 Saturday knocking at apartment doors to ask if any one needed 40 from the store. The grocery store was down a huge hill and I would bring 41 a couple of bags of groceries for them. I liked it and it made them so 42 . It started with 43 alone and then the number grew. A short time later, my 44 in the building asked what I was doing and a couple of them 45 and it became a routine. I 46 asked for or took money for it. Sometimes the ladies 47 slip the change in my pocket. I would just buy something the next time to give to them, 48 flowers or a card. I did this every 49_ up to when I left to go to college. When I was away at 50 , many people asked my mom how I was doing. Through those conversations she 51 what I used to do -—I had never told her. Now, I’m a teacher and teaching my students the art of true 52 ; Everyone in the world needs help, and everyone can also 53 help. The image of those old people’s happiness caused by my 54 of goodwill appears in my mind every time I have the chance to do something 55 . This is the power of charity.
|
小题1:C
小题1:C
小题1:A
小题1:D
小题1:A
小题1:C
小题1:D
小题1:A
小题1:D
小题1:B
小题1:D
小题1:A
小题1:A
小题1:D
小题1:B
小题1:C
小题1:D
小题1:A
小题1:A
小题1:D
语篇解读:本文作者讲述了自己12岁的时候做好人好事的经历作者利用自己星期六的空 闲时间帮助老人做一些力所能及的事这种精神影响了身边的人。现在作者是一位老师想将这种精神传承给学生爱心之火永不熄灭。
小题1:C。help out帮助解决难题。由下文 “knocking on my elderly neighbors’ apartment doors” 可知是老人有困难。
小题1:C。elderly people老年人。那个冬天我注意到老年人在雪暴后去杂货店有困难。
小题1:A。grocery杂货店。解析见上题。
小题1:D。snowy多雪的。根据上下文可知选D。
小题1:A。作者去帮助老人要问他们是否需要商业街的物品。
小题1:C。bring back带回。我将为他们带回几包商品。
小题1:D。有人无偿地帮助他们老人们当然是高兴(happy)。
小题1:A。myself我自己。开始是我独自一个人做。
小题1:D。句意我的朋友们(friend)问我在做什么……。
小题1:B。join in加入某人的活动中去。
小题1:D。从后面作者处理老人悄悄给他钱的方式可知他从来没有因为做这些事而向别人要钱。
小题1:A。作者不要报酬为老人做事老人们只好偷偷地把钱“放”在作者口袋里。
小题1:A。like像。像花或一张卡片。
小题1:D。我每个冬天(winter)都这样做。
小题1:B。at college在大学。
小题1:C。通过这些交谈,她知道(learn)了我过去所做的。
小题1:D。kindness善意。文章的大意是做好人好事故选kindness。
小题1:A。offer help提供帮助。每个人也提供帮助。
小题1:A。act行为。act of goodwill善意的行为。
小题1:D。我有机会做好(nice)事。