问题 阅读理解

I want to let you know about an event that changed my life many years ago. We were living in College Station, Texas and my wife and I were on our way home from Houston, Texas one Sunday morning. We decided to stop at a local gas station to get something to eat since we had enough time.

When we finished, we got back into our car and before I started it, we noticed a homeless man standing in front of the building. His clothes were worn and it looked as if he didn’t have any money. It was cold and I was sure he wanted something to drink. However, it was not this that moved(感动) me.

  A dog was also walking up to the front of the building. Being a dog lover, I noticed that the dog was a mother and that she had just had some puppies(小狗). She was hungry and weak and I felt so bad for her. I knew if she didn’t eat soon, she and her puppies would not live on.

  People walking by didn’t even notice her. She might not have been as pretty and clean as most, but she still deserved(值得) better. But we still did not do anything, someone else did. The homeless man, who I thought could not afford anything to eat, went back into a store and bought dog food with all the money he had.

小题1: From the passage we can know that______.

A.the author didn’t like dogs

B.the dog was not pretty enough to be loved

C.the author wanted to help the dog but he was unable to

D.the dog and her puppies were in danger of dying of hunger小题2:Which of the following moved the author?

A.Most people walking by the dog didn’t notice her

B.The homeless man wore worn clothes on the cold day

C.The homeless man bought food for the dog with all of his money

D.The homeless man had not any money to buy any food for himself小题3: The author did the following except that he_______.

A.had pity on the dog that was in danger

B.bought dog food with all the money he had

C.was a person who treasured dogs very much

D.went home from Houston one Sunday morning小题4:According to the passage, we know that the homeless man was _______.

A.kind and helpful

B.brave and kind

C.clever and helpful

D.clever and brave小题5:. The best title for this passage would be_______.

A.My Memory  

B.My wife and I

C.Animals Are Parents Too

D.A Mother Dog and Her Puppies

答案

小题1:D

小题1:C

小题1:B

小题1:A

小题1:C

小题1:根据短文第三段描述,可知这只狗妈妈和他的孩子有被饿死的危险,故选D

小题1:根据The homeless man, who I thought could not afford anything to eat, went back into a store and bought dog food with all the money he had.可知是这个无家可归的男人的行为感动了我。故选C

小题1:根据最后一段描述,可知是这个无家可归的男人用所有的钱买了狗食,故选B

小题1:根据短文最后一段的描述,可知这个无家可归的男人很善良,并且乐于助人,故选A

小题1:这篇短文的中心是描述描述了一位狗妈妈和她的几个孩子,故选C。

选择题
单项选择题