问题 阅读理解

My father got his first job at eleven years old. cleaning up the garbage outside of the bowlingalley(保龄球场). Two years later his dad died. and my fatber worked odd jobs to help put food onthe table during the Depression. Ten years after that. Dad fell in love. married Mom and had ababy girl. Eight more children followed. During those years, Dad slipped into a routine he neverbroke He woke up before six. took the train to work and wouldn't get home until after five thirly.After supper, Dad spent the rest of the evening in the basement making dental parts for extra    

Two years ago, at the age of sixty-four, Dad retired. When I was young, Mom and Dad did well to hide the fact that we were poor. All nine of us attended Catholic schools and we always had plenty of school supplies. We slept in wooden beds, shared one bathroom and watched television from a tiny black-and-white set in the living room. Mom and Dad never bought anything for themselves. They clipped coupons, wore the same pair of sneakers for twenty years and sewed wom clothing together every Saturday afternoon.

At his retirement party. I wanted to thank Dad for all his hard work and sacrifice by buying him the best present I could think of. As I shopped though. l realized there was nothing I could buy for Dad. Dad taught me through his own faith that the greatest gifis come from the heart Finally. I left my present on the kitchen table for Dad to find before he Ieft for his frnal day at work.

小题1:How did Dad get extra money besides his daytime routine work?

A.Collecting garbage outside the alley.

B.Making dental parts in the basement.

C.Putting food on the table in a hotel.

D.Working oddjobs on the train.小题2:What does Paragraph 2 mainly talk about?

A.Dad retired after sixty-four years of hard work.

B.Dad and Mom could afford their children good education.

C.Parents made every effort to save for chcir children

D.The family was once poor but became well off later.小题3:After reading the text. what would be the author's present for his Dad?

A.A big-screen television.

B.A vacation schedule.

C.A letter of grateful words.

D.A great retirement party.小题4:What can be the best title for the text?

A.Thank You. Dad.

B.Dad's Expenence.

C.A Hardworking Dad.

D.Dad. a Breadwinner.

答案

小题1:B

小题2:C

小题3:C

小题4: A                                

试题解析:本文叙述了作为一个儿子心怀感恩之心对于父亲从小到长大到退休的一生的艰辛叙述,在父亲退休的日子送给父亲的最好的礼物在:感恩之心 。

小题1:B细节理解题。根据第一段中:Dad spent the rest of the evening in the basement making dental parts for extra 父亲把一晚上是时间用在在地下室里铸造零件来多挣点钱,所以B正确。   

小题2:C细节理解题,根据第二段中Mom and Dad never bought anything for themselves. They clipped coupons, wore the same pair of sneakers for twenty years and sewed wom clothing together every Saturday afternoon.妈妈和爸爸从来不为自己买任东西,他们修剪,穿着一双穿了补了二十年运动鞋服装,每个星期六的下午缝缝补补。,所以C正确。

小题3:C推理判断题。根据最后一段As I shopped though. l realized there was nothing I could buy for Dad. Dad taught me through his own faith that the greatest gifis come from the heart然而当我购物时,我意识到没有什么我可以买给爸爸的东西,爸爸教给我他自己的信念:最好的礼物来自内心,根据这些内容,所以只有一封写着感激话语的信正确,所以C正确。                          

小题4: A主旨大意题。通过通读全文叙述父亲一生的不易,最后送给父亲的最好的礼物就是包含对父亲感激的话语的信,所以A正确。  

单项选择题
阅读理解

If your preschoolers turn up their noses at carrots or celery, a small reward like a sticker(贴画) for taking even a taste may help get them to eat previously disliked foods, a UK study said.

Though it might seem obvious that a reward could encourage young children to eat their vegetables, the idea is actually controversial, researchers wrote in the American Journal of Clinical Nutrition. That’s because some studies have shown that rewards can backfire and cause children to lose interest in foods they already liked, said Jane Wardle, a researcher at University College London who worked on the study. Verbal praise, such as “Brilliant! You’re a great vegetable taster”, did not work as well.

The study found that when parents gave their small children a sticker each time they took a “tiny taste” of a disliked vegetable, it gradually changed their attitudes. The children were also willing to eat more of the vegetables—either carrots, celery, cucumber, red pepper, cabbage or sugar snap peas—in laboratory taste tests, the study said.

Researchers randomly assigned (分派) 173 families to one of these groups. In one, parents used stickers to reward their children each time they took a tiny sample of a disliked vegetable. A second group of parents used verbal praise. The third group, where Parents used no special vegetable-promoting methods, served as a “control”.

Parents in the reward groups offered their children a taste of the “target” vegetable every day for 12 days. Soon after, children in the sticker group were giving higher ratings to the vegetables—and were willing to eat more in the research lab, going from an average of 5 grams at the start to about 10 grams after the 12-day experience. The turnaround(转机) also seemed to last, with preschoolers in the sticker group still willing to eat more of the once-disliked vegetable three months later.

Why didn’t the verbal praise work? Wardle said the parents’ words may have seemed “insincere” to their children.

小题1:The purpose of writing the passage is      .

A.to show the procedure of an experiment on children’s diet

B.to introduce a practical method of making children eat vegetables

C.to explain why children hate to eat vegetables

D.to present a proper way of verbal praise to parents小题2:The underlined word “backfire” in Paragraph 2 probably means “_______”.

A.shoot from behind the back

B.make a fire in the backyard

C.produce an unexpected result

D.achieve what was planned小题3:Which of the following statements is true according to the passage?

A.Most children are born to dislike carrots or celery.

B.Children in the sticker group will never lose interest in eating vegetables.

C.Oral praise works quite well in encouraging children to eat vegetables.

D.It remains a question whether rewarding is a good way to get children to eat vegetables.小题4:What can we learn from the last paragraph?

A.Children like rewards, not verbal praise.

B.Parents should give up verbal praise.

C.Children are difficult to inspire.

D.Parents should praise their children in a sincere tone.