问题 完形填空
When I was a small child,during the war,we were very poor and we lived in a faraway village.One day,on the road,I found the ____ pieces of a mirror.There was a motorcycle accident.
I ____ to find all the pieces and put them ____,but it was not possible,so I used only the ___ piece and I made it round.I could ____ with it as a toy and became greatly attracted by the ____ that I could reflect light to dark places where the sun would never shine—in ____ holes and some other dark places.It became a game for me to ____ light into the darkest places I could find.
I ____ the little mirror,and,as I grew up,I would take it out ____ I had nothing to do and ____ the game.As I became a man,I grew to realize that this was not ____ a child’s game but a metaphor(暗喻) for what I might ____ my life.I came to ____ that I am not the light or the source of light.But light—truth,understanding,knowledge—is there,and it will shine in many dark places ____ I reflect it.
I am just a single piece of a mirror whose ____ design and shape I do not know.___,with what I have I can reflect light into the dark places of this ____—into the black places in the ____ of men—and change some things in some people.Perhaps others may see and do the same.This is what I am about.This is the ____ of my life.
小题1:
A.brokenB.wasted
C.paintedD.sharpened
小题2:
A.pretendedB.tried
C.demandedD.hated
小题3:
A.backB.down
C.togetherD.aside
小题4:
A.lightestB.longest
C.hardestD.largest
小题5:
A.talkB.play
C.deal D.share
小题6:
A.suggestionB.fact
C.decisionD.reason
小题7:
A.deepB.big
C.brightD.empty
小题8:
A.attractB.show
C.getD.bring
小题9:
A.keptB.cut
C.usedD.mended
小题10:
A.untilB.before
C.when D.after
小题11:
A.watchB.continue
C.remember D.change
小题12:
A.just B.wholly
C.reallyD.even
小题13:
A.get fromB.owe to
C.tell aboutD.do with
小题14:
A.announceB.doubt
C.understandD.expect
小题15:
A.so thatB.now that
C.even ifD.only if
小题16:
A.wholeB.unique
C.special D.other
小题17:
A.OtherwiseB.However
C.BesidesD.Therefore
小题18:
A.countryB.village
C.worldD.city
小题19:
A.handsB.brains
C.eyesD.hearts
小题20:
A.wayB.standard
C.qualityD.meaning
答案

小题1:A

小题2:B

小题3:C

小题4:D

小题5:B

小题6:B

小题7:A

小题8:C

小题9:A

小题10:C

小题11:B

小题12:A

小题13:D

小题14:C

小题15:D

小题16:A

小题17:B

小题18:C

小题19:D

小题20:D

小题1: A

解析 根据下文“There was a motorcycle accident.”可知,这是一次交通事故中摩托车镜子的碎片。

小题2: B

解析 由下文作者想把碎片找全,可知tried符合语境。

小题3: C

解析 根据语境可知,作者想把所有的碎片都找齐并且把它们复原。

小题4: D

解析 根据上下文可知,作者想把碎片找齐复原但是不可能,这面镜子碎得很厉害,既然要使用当然选最大的一块碎片。

小题5:B

解析 根据as a toy可知,作者把它当玩具玩。

小题6: B

解析 镜子反射光,是作者发现的一个事实,故用fact。

小题7: A

解析 根据“...where the sun would never shine...”可知,阳光照不到深洞里。

小题8: C

解析 根据上文可知,作者利用镜子反光的作用,把光反射到黑暗的地方,get符合语境。

小题9: A

解析 根据下文“...as I grew up,I would take it out...”可知作者长大之后还一直保存着这个镜子,故选A项。

小题10: C

解析 根据语境,当作者没事做时,会把那个小镜子拿出来,故选when。

小题11: B

解析 根据上文,作者小时候玩镜子反光的游戏,可知当他无事可做时,仍然继续这个游戏,continue符合语境。

小题12: A

解析 当作者长大成人后,作者认识到用镜子把光反射到黑暗的地方不仅仅是孩子的游戏。just符合语境。

小题13: D

解析 根据下文可知,此处表示这不仅仅是孩子的游戏,而且也是作者如何对待生活的比喻。do with对待,符合语境。get from从……获得;owe to把……归于;tell about谈论关于……。

小题14: C

解析 根据下文作者所得出的结论,可知此处表示作者逐渐明白……。

小题15: D

解析 只要我们用光源反射光,就能给黑暗的地方带来光亮,两个分句之间是条件关系,故选only if。

小题16: A

解析 与第一段照应。作者把自己比作当初找到的那个镜子碎片,尽管完整镜子的形状作者并不知道。

小题17: B

解析 尽管作者不知道完整镜子的形状,但是作者能用他拥有的碎片把光反射到黑暗的地方,这句与前句是转折关系,however符合语境。

小题18: C

解析 由下句中的men可知作者并不特指哪里的人而是指世界上所有的人,故选world。

小题19: D

解析 此处是比喻,指把真理、理解和知识传播到别人心里的黑暗处。

小题20: D

解析 从上文可知,作者认为我们每个人都应该像镜子一样去传播真理、理解和知识,从而可知这是作者生活的意义所在。

阅读理解

I was six when I joined my father and two brothers at sunrise in the hayfields of Eufaula,Oklahoma.By the time I was eight I was helping Dad fix up low-income rent properties.He gave me a penny for every nail I pulled out of old boards.

I got my first real job,at JM’s restaurant in town,when I was 12.My main responsibilities were cleaning tables and washing dishes,but sometimes I helped cook.

Every day after school I would head to JM’s and work until ten.On Saturdays I worked from two until eleven.At that age it was unlucky going to work and watching my friends run off to swim or play.I didn’t necessarily like work,but I love what working allowed me to have.Because of my job I was always the one buying when my friends and I went to the local bar Tastee Freez.This made me proud.

Word that I was honest and hard-working got around town.A local clothing store offered credit to me although I was only in the seventh grade.I immediately charged a $68 sports coat and a $22 pair of trousers.I was making only 65 cents an hour,and I was already $90 in debt!So I learned early the danger of easy credit.I paid it off as soon as I could.

My first job taught me discipline,responsibility and brought me a level of personal satisfaction few of my friends had experienced.As by father,who worked three jobs,once told me,“If you understand sacrifice and commitment,there are not many things in life you can’t have.”How right he was!

小题1:When the author was a child,he was made to help his father work because_________.

A.the retaurant was short for hands

B.his family belonged to the low-income group

C.he wanted to earn some money

D.he was stronger than his two brothers小题2:At the age of 12,the author got a job at a restaurant and often worked till late at night because_________.

A.he liked that work

B.he didn’t like playing

C.he was hard-working

D.he felt rewarded by doing that work小题3:When the author was in the seventh grade,he was in debt because_________.

A.he did not work any more

B.he bought clothes on credit

C.he was charged too much for the sports coat

D.he made little money at that time小题4:What does the author want to tell the reader by this text?

A.If you know sacrifice and responsibility,you can have many things in life.

B.Children from poor families usually have a very unhappy childhood.

C.Children could be made to work and earn some money by themselves.

D.You will learn discipline and responsibity by working early in life.

单项选择题