问题
阅读理解
Habits, whether good or bad, are gradually formed. When a person does a certain thing again, he is impelled(推进,敦促) by some unseen force to do the same thing repeatedly; thus a habit is formed. Once a habit is formed, it is difficult, and sometimes impossible, to get rid of. It is therefore very important that we should pay great attention to the formation (形成) of habits. Children often form bad habits, some of which remain with them as long as they live. Older persons also form bad habits as long as they live, and sometimes become ruined by them.. There are other habits which, when formed in early life, are of great help. Many successful men say that much of their success has something to do with certain habits in early life, such as early rising, honesty and thoroughness(周详). Among the habits which children should not form are laziness, lying, stealing and so on. These are all easily formed habits. Unfortunately older persons form habits which ought to have been avoided. We ought to keep from all these old habits, and try to form such habits as will prove good for ourselves and others. 小题1:Habits, whether good or bad, are formed_______, _______ everyone knows.
|
答案
小题1:B
小题2:D
小题3:A
小题1:细节题:从第一段的句子:Habits, whether good or bad, are gradually formed.可知习惯是逐渐养成的。选B
小题2:细节题:从文章的句子:it is difficult, and sometimes impossible, to get rid of. It is therefore very important that we should pay great attention to the formation (形成) of habits.可知是因为习惯是不可能消除的选D
小题3:推理题:从第二段的句子:Children often form bad habits, some of which remain with them as long as they live.可知孩子形成的坏习惯会伴随终身。选A