For the last couple of weeks, I had been stuck in front of my computer working on a project that was very important to me. My every waking hour was consumed(消耗) by the project and although I imagined that I would feel happy after completing parts of the project, I was confused to find that instead, I was feeling rather depressed. I tried a range of methods to help cheer myself up. I had a relaxing bath, cooked a delicious meal to enjoy with my family and even watched a lighthearted(轻松地) movie, but to no avail. It was only when I turned to meditation(沉思)for a solution that the answer came to me: turn to nature!
The very next day, I grabbed my camera and a bottle of water and set off to spend a few hours walking in a nature reserve, even though it was pouring with rain. Within a couple of minutes I felt alive again. To be honest, I felt like a young school girl again and had to stop myself from hopping(单脚跳) along the path singing, "I'm singing in the rain", a song I used to sing when I was a child. I think as adults we often try too hard to control our inner children and as a result we restrain(限制) our own spirits, which only leads to depression and stress.
Interestingly, it has been shown that people who spend 40 minutes walking in a nature reserve have a drop in their blood pressure levels, but this does not happen when they spend a similar amount of time walking in a busy city centre.
If you feel a little low in spirit and know that you have spent too much time indoors, relax completely, remove your shoes and let your inner child come out and play.
小题1:The author felt depressed because she __________.
A.couldn't consume her waking hour.
B.had not seen a film for a long time.
C.had not finished her work on time.
D.had worked on a hard job for too long.小题2:The author walked in a nature reserve in the rain in order to__________.
A.take photos.
B.find a solution to the project.
C.hop along the path.
D.cheer herself up.小题3:The underlined part "to no avail" in Paragraph 1 probably means
" __________.".
A.unsuccessful
B.unrelated(不相关的)
C.uninteresting
D.unexpected小题4:In the author's opinion, __________.
A.a bath can make people relaxed.
B.depression is usually caused by hard work.
C.walking in a busy city centre harms people's health.
D.adults should express their inner feelings freely.小题5:The last paragraph mainly serves as a(n) __________.
A.explanation
B.suggestion
C.introduction
D.reminder
小题1:D
小题2:D
小题3:A
小题4:D
小题5:B
提出一个建议,当我们疲惫不堪时,走进大自然是最好的选择!
小题1:推理题。通读文章第一段可知作者疲惫的因为是长时间疲劳工作。
小题2:推理题。根据第一段知道那些方法不奏效,只好走进自然,目的都是让自己振作起来。
小题3:猜测词义题。根据下文可知,那些方法都没有起作用。所以选择A
小题4:细节题。根据第二段最后三行可知。
小题5:考查段落大意。最后一段是提出一个建议。