问题 阅读理解

Good afternoon, and welcome to England. We hope that your visit here will be a pleasant one. Today, I would draw your attention to a few of our laws.

The first one is drinking. Now, you may not buy wine in this country if you are under 18 years of age, nor may your friends buy it for you.

Secondly, noise. Enjoy yourselves by all means, but please don’t make unnecessary noise, particularly, at night. We ask you to respect other people who may wish to be quiet.

Thirdly, crossing the road. Be careful, the traffic moves on the left side of the road in this country. Use pedestrian crossing and don’t take any chance when crossing the road.

My next point is about rubbish. It isn’t lawful to drop rubbish in the street. When you have something to throw away, please put it in your pocket and take it home, or put it in a dustbin.

Finally, as regards smoking, it is against law to buy cigarettes or tobacco if you are under 16 years of age.

I’d like to finish by saying that if you require any sort of help or assistance, you should contact the police, who will be pleased to help you. You can call, write or directly go to ask any policeman.

小题1:take any chance means       .

A.冒险,碰运气

B.趁机

C.失去机会

D.生气小题2:Who do you think is most likely to make the speech?

A. A guide                         B.A person who makes the law

B. A teacher                        D. An English officer

小题3:How many laws are there discussed in the speech?

A.Three

B.Four

C.Five

D.Six小题4:The main purpose of this speech is to      .

A.tell people those above 18 can smoke and drink there

B.declare the different laws of England

C.give advice to travelers to the country

D.warn people against going to the country小题5:From the speech we have learnt that     .

A.in the country, if you are 18 years of age, you may not buy wine, but your friends can buy it for you

B.you may not buy cigarettes or tobacco unless you are above 16 years of age

C.because the traffic moves on the left side of the road, you must use pedestrian when crossing the road

D.you can’t make a noise except at night

答案

小题1:A

小题2:A

小题3:C

小题4:C

小题5:B

文章是导游给那些初到英国的游客一些需要注意法律。

小题1:A 推理题。根据Use pedestrian crossing and don’t take any chance when crossing the road.可知是不要冒险过马路。故A正确。

小题2:A 推理题。根据文章开头可知是欢迎来英国旅游的游客,可知作者可能是一个导游。

小题3:C 细节题。根据2-6段可知,每一段都提出了一个相关的法律,一共是5个,C正确。

小题4:C 主旨大意题。文章是给那些初到英国的游客一些需要注意的建议的,故C正确。

小题5:B 细节题。根据文章第六段Finally, as regards smoking, it is against law to buy cigarettes or tobacco if you are under 16 years of age.可知B正确。

选择题
阅读理解

Each winter, the rugged North Shore serves up some of the largest and most impressive ocean waves on the planet.Giant waves make their long journey across the northern Pacific to the area’s shoreline.For many island residents, this means only one thing: surf up.

The exact origin of surfing is unknown, but most historians believe that the Polynesians were already very good at the sport by the time they migrated to the Hawaiian Islands some 2 000 years ago.Early Hawaiians called surfing “He’e nalu”, which literally translates to “wave sliding”.During this time, only high-ranking officials and nobles had access to the best surf spots.King Kamehameha himself was said to be a keen and skilled surfer.

Surfing really took off in the early 1990s.Riding boards made from redwood and balsa wood, early surfers risked their lives to take on these giant waves.

Today, thanks to a number of modern innovations and inventions, the surfing population on the North Shore has exploded.Wave riders and spectators from around the world gather here from November to February, hoping to catch that perfect wave.Winter wave heights can get as high as 20 feet, with faces up to 50 feet! This extreme surf is for experts only, and even then conditions are considered highly dangerous.

World-known surf contests are held here from early November to late December.The Van’s Triple Crown of Surfing, which includes the Vans Hawaiian Pro at Ali’ i Beach Park in Hale’ iwa, the Rip Curl Cup at Sunset Beach, brings together the world’s best professional surfers.Watching them surfing on the grand waves is really a feast for the eyes.

Although winter on the North Shore may not be the best time and place to learn how to surf, the summer months provide safer and more favorable conditions.

64.The passage is most probably from ________.

A.a guide book                                                     B.a magazine                 

C.a government report                                               D.a geography textbook

65.What can we learn from the passage?

A.High officials were the best surfers in the past.

B.Surfing dates back to at least 2 000 years.

C.The best time for surfing is from November to February.

D.Surfing is a sport for professionals and experts.

66.Which of the following is NOT true to the passage?

A.The Polynesians were among the earliest people who took up surfing.

B.Modern inventions make surf boards safer for the surfers.

C.It is a perfect chance for spectators to watch the competitions.

D.More and more people on the North Shore go in for surfing.

67.It’s suggested that a surf learner should ________.

A.make use of the summer time to learn how to surf

B.meet the challenge of the perfect waves on the North Shore

C.take the chance to win a prize in the world-known competitions

D.watch the professional suffers surfing whenever possible