When I was growing up, I seldom heard the words “I love you” from my father. If your father never 1 them to you when you are a 2 , it gets more and more 3 for him to say those words as you get older. To tell you the truth, I could hardly 4 when I heard those words from my father. Neither could I remind when I had last said those words to 5 . I decided to 6 my shyness aside and make the first move. 7 hesitating for some time, in our next 8 conversation, I spoke out the words suddenly, “Dad ... I love you!” There was a 9 at the other end. It wasn’t after a while did he awkwardly(笨拙地) reply, “Well, 10 to you!” I laughed and said, “Dad, I 11 you love me, and when you are ready, I know you will say what you want to say.”Fifteen minutes later my mother called and 12 asked, “Paul, is everything okay?” A few weeks later, Dad 13 our phone conversation with the words, “Paul, I love you.” I was at work during this conversation and the 14 was (were) rolling down my cheeks as I finally “ 15 ” the love. As we both sat there in tears, we 16 that this special moment had taken our father and son 17 to a new level. A short while after this special moment, my father 18 escaped death from the following heart surgery. Many times since his return to the usual state of health, I have 19 , if I did not take the first step and Dad did not 20 the surgery, I would have never heard him say those words.
|
小题1:B
小题2:C
小题3:D
小题4:B
小题5:A
小题6:C
小题7:B
小题8:A
小题9:D
小题10:A
小题11:B
小题12:C
小题13:A
小题14:D
小题15:C
小题16:D
小题17:C
小题18:A
小题19:B
小题20:D
题目分析:本文通过作者与父亲之间的故事,告诉我们一定要珍惜自己的亲人,要勇敢的对他们说你爱他们,不要等亲人不在了,空留遗憾。
小题1:根据When I was growing up, I seldom heard the words “I love you” from my father. 故选B, says说。
小题2:根据it gets more and more difficult for him to say those words as you get older.故选C。
小题3:这里想说当你还是一个孩子的时候,你的父亲从来没有说过“我爱你”,在你长大以后说这句话就变得越来越难,故选D。
小题4:这里想说我几乎不记得我听到过我父亲说那些话,remember记得,故选B。
小题5: 根据To tell you the truth, I could hardly remember when I heard those words from my father,故选A。
小题6:这里想说把我的腼腆放置一边,set aside把……放置一边,故选C。
小题7:这里想说在犹豫了一段时间以后,After在……以后,故选B。
小题8:根据A few weeks later, Dad concluded our phone conversation with the words, “Paul, I love you.”,故选A。
小题9:根据It wasn’t after a while did he awkwardly(笨拙地) reply,可知这里想说电话另一头沉默了,silence沉默,故选D。
小题10:根据I laughed and said, “Dad, I know you love me, and when you are ready, I know you will say what you want to say.”故选A。
小题11:根据I know you will say what you want to say.可知这里想说爸爸,我知道你爱我,know知道,故选B。
小题12:根据“Paul, is everything okay?”可知这里想说15分钟以后我母亲打来了电话,提心吊胆地问,nervously提心吊胆地,故选C。
小题13:这里想说几星期以后,父亲用语言总结了我们的电话交谈,concluded总结,故选A。
小题14:根据As we both sat there in tears,故选D。
小题15:根据To tell you the truth, I could hardly remember when I heard those words from my father.可知这里想表达我最终听到了“爱”,故选C。
小题16:根据that this special moment had taken our father and son relationship to a new level.可知这里想说我们意识到 ......,realized意识到,故选D。
小题17:这里想表达父子关系,relationship关系,故选C。
小题18:根据escaped death from the following heart surgery,可知这里想说在接下来的心脏手术中,他勉强逃脱死亡,故选A,narrowly勉强的。
小题19:根据if I did not take the first step and Dad did not Survive the surgery, I would have never heard him say those words,可知我在想,故选B。
小题20:根据I would have never heard him say those words,Survive活下来,故选D。
点评:答题前一定要略读全文,把握文章要表达的主题,注意前后句与句,段落与段落之间的关系。答题中,一定要认真分析,注意选项与上下文的关系,与前后单词的关系。对于一时没有太大的把握的题可以放到最后再来完成,因为有时答案可以从下文内容体现出来。答完后再通读一遍文章,看看所选选项能不能是语句通顺,语意连贯。