问题 阅读理解

More and more people think it necessary to study in an English-speaking country and it didn’t take long at all for me to decide to come and study in UK.

Having been in the school for 2 months, I’m getting used to school life, and I am starting to make the most of my time in here. School starts at 9 o’clock every morning, and every Monday, Wednesday and Friday we have long days, in which we have 9 lessons and school finishes at 4 o’clock. Every Tuesday, Thursday and Saturdays we have short days, in which we have only 6 lessons and finish at 1 o’clock. After lessons, we have two hours of activity time, when you can choose from a wide range of activities, including all the major sports, such as rugby and football, and also the minor sports such as basketball and tennis.

As a boarder( 寄宿者),the quality of food is something I consider very important, and Merchiston has not let me down. The school kitchens are run by a professional food company, and the quality of food is very excellent and also they take the healthy diet very seriously: I remember once I was once asked to take more salad for my meal by a member of the kitchen staff(员工) for I didn’t have enough vegetables. This brings another point of being a boarder: you need to learn how to look after yourself and be responsible(负责) for yourself. One of the huge advantages of being a boarder is that we can have breakfast in the school, which means we don’t have to pull ourselves out of bed as early as the day pupils!

小题1:The passage mainly tells us about _______.

A.the author’s school life in the UK as a boarder.

B.the author’s opinion of the school life in the UK.

C.the differences in school life between China and UK.

D.the boarder life in a Britain middle school.小题2:According to the second paragraph, we can learn that the author _________ .

A.has not enough time to study

B.likes to play tennis and basketball

C.went to the school two months ago

D.finishes school at 4 o’clock小题3:How many lessons do the students have every week in this school?

A.15

B.45

C.27

D.18小题4:The underlined words “let me down” in the last paragraph means _______.

A.made me disappointed

B.made me pleased

C.encouraged me

D.amazed me小题5:As a boarder in the school, the author ___________ .

A.is not used to the food there

B.has learned to have healthy diets

C.is specially taken good care of

D.sleep as much as the day pupils

答案

小题1:A

小题2:C

小题3:B

小题4:A

小题5:B

题目分析:这篇文章主要讲了作者作为一个寄宿生在英国的学校生活。

小题1:根据全文内容,这篇文章主要讲了作者作为一个寄宿生在英国的学校生活,故选A。

小题2:根据I Having been in the school for 2 months.故选C。

小题3:根据School starts at 9 o’clock every morning, and every Monday, Wednesday and Friday we have long days, in which we have 9 lessons and school finishes at 4 o’clock. Every Tuesday, Thursday and Saturdays we have short days, in which we have only 6 lessons and finish at 1 o’clock.故选B。

小题4:根据The school kitchens are run by a professional food company, and the quality of food is very excellent and also they take the healthy diet very seriously,可猜测出“let me down”的意思是令我失望,故选A。

小题5:根据I remember once I was once asked to take more salad for my meal by a member of the kitchen staff(员工) for I didn’t have enough vegetables. This brings another point of being a boarder: you need to learn how to look after yourself and be responsible(负责) for yourself.故选B。

点评:这篇文章非常简单,先看问题,再带着问题仔细阅读短文,理解了全文内容,很容易选出正确答案。阅读注意事项:1、关注连词,分析文章逻辑结构。2、聚焦代词,明辨指代关系。3、抓住关键词语,利用平行结构、上下文(包括定义、释义、举例、对比、标点)进行判断与推理。4、了解一些构词法,从词根的特殊含义入手。

阅读理解

阅读理解

     Weighing too much can damage your health, and obesity is a growing problem for both kids and

adults around the world.

      Sleep might be one answer to the problem.A new study has found that elementary school students

who slept too little were more likely to gain pounds.In the United States today, some 9 million children

over the age of 6 are obese (too fat).

     Past studies have shown a link between sleeping less and weighing more, but scientists have had a

tough time determining"which_came_first, the_chicken_or_the_egg", says Julie C. Lumeng of the

University of   Michigan in Ann Arbor.In other words, it hasn't been clear whether kids who weigh too

much have trouble sleeping, or whether sleeping less leads to weight gain.Both scenarios (情况) seemed

equally possible.

     To get a better idea of which causes which, Lumeng and his colleagues interviewed the parents of

785 third graders from around the United States.The parents answered questions about how well their

kids slept that year.Three years later, the parents answered the same questions.By sixth grade,18

percent of kids involved in the study were obese.The scientists found no relationship between weight

and the students'race or gender.It also didn't matter how strict their parents were.Obesity struck all of

these groups equally.

     Instead, sleep seemed to be the key factor.Over the 3 years of the study, the children averaged a

healthy 9.5 hours of sleep a night.Some kids, however, slept a lot more-or less-than others.For the sixth

graders, every hour of sleep above the 9.5hour average was linked to a 20 percent lower risk of being

obese.Sleep appeared doubly important for the third graders.Every extra hour of sleep they got was

linked to a 40 percent drop in obesity by third grade.

     "I expected we'd find that this (sleep link with obesity) was just a_bunch_of_bunk, " says Lumeng,

a pediatrician.But their findings were convincing.No matter how her team looked at the link, "we

couldn't make it go away."

1. According to the research, ________.

A. 9 million people in America have a weight problem

B. not enough sleep contributes to a gain in weight

C. sixth graders need more sleep than third graders

D. lack of sleep has become the most deadly killer

2. The statement "which came first, the chicken or the egg" suggests that________.

A. scientists are sure about the causes of children's obesity

B. it's easy to decide the cause and effect of this problem

C. scientists are still confused about the cause and effect of the problem

D. you'll develop obesity if you eat chicken and eggs

3. Recent studies show that a child's weight is influenced by the________.

A. amount of sleep  

B. parents'attitude to him

C. race or gender  

D. performance in school

4. The underlined part in the last paragraph most probably means something________.

A. acceptable  

B. understandable

C. reliable  

D. unreasonable

单项选择题 A1型题