问题 阅读理解

My father was Chief Engineer of a merchant ship, which was sunk in World War Ⅱ. The book Night of the U­boats told the story.

Memories

In September ,1940,my mother ,sister and I went to Swansea ,where my father ‘s ship was getting ready to sail ,we brought him a family photography to be kept with him at all times and keep him safe .

Then I remember my mother lying face down ,sobbing .she had heard from a friend that the ship had been sunk by a torpedo (鱼雷).

I can remember the arrived of the telegram(电报),which in those days always brought bad news .my grandmother opened it ,it read ,safe .love ted.”

My most vivid memory is being woken and brought down to sit on my father’s knee, his arm in a bandage .

He was judged unfit to return to sea and took a shore job in Glasgow for the rest of the war, for as long as I can remember ,he had a weak heart ,mother said it was caused by the torpedoes .he said it was because of the cigarette ,whichever ,he died suddenly in his early 50s.

Ten years later I read night of the U-boat and able to complete the story .

A toast

In my room is the book and the photograph .often , glass in hand, I have wondered how I would have dealt with an explosion ,a sinking ship ,a jump into a vast ocean and a wait for rescue ?lest (以免 )we forget ,I have some more whisky and toast the heroes of the war.

小题1:We can infer that the mother and children went to Swansea ________.

A.to meet a friend

B.to see the father off

C.to take a family photo

D.to enjoy the sailing of the ship小题2:What did the author learn about the father from the telegram?

A.he was still alive.

B.His knee was broken.

C.His ship had been sunk.

D.He had arrived in Glasgow.小题3:The underlined word “it” in Paragraph 6 refers to the father’s ________.

A.weak heart

B.taking a shore job

C.failure to return to sea

D.injury caused by a torpedo小题4:What is the passage mainly about?

A.A group of forgotten heroes

B.A book describing a terrifying battle.

C.A ship engineer’s wartime experience.

D.A merchant’s memories of a sea rescue.

答案

小题1:B

小题2:A

小题3:A

小题4:C

题目分析:文章大意:本文讲述了作者的父亲曾经是一位商船的首席工程师,他讲述了自己在二战中经历的沉船事件。

小题1:B细节理解题。根据Memories下面第一段,讲到父亲会从S起航,我们带给他family photograph目的是be kept with him和keep him safe,推断出我们是去给父亲送行。故B正确。

小题2:A细节理解题。根据Memories下面第三段,电报内容I can remember the arrived of the telegram(电报),which in those days always brought bad news .my grandmother opened it ,it read ,safe .love ted.。故A正确。

小题3:A词义推测题。根据父亲说it是由cigarettes引起,母亲说it由torpedoes引起,it 只代前文的week heart。故A正确。

小题4:C主旨大意题,C。其它选项错误原因:A,forgotten heroes在文中都没有涉及;B,terrible battle没有提;D, merchant's memories应该是作者(merchant's child 的memories)。故C正确。

单项选择题
单项选择题

For many people today, reading is no longer relaxation. To keep up their work they must read letters, reports, trade publications, interoffice communications, not to mention newspapers and magazines: a never ending flood of words. In (1) a job or advancing in one, the ability to read and comprehend (2) can mean the difference between success and failure. Yet the unfortunate fact is that most of us are (3) readers. Most of us develop poor reading (4) at an early age, and never get over them. The main deficiency (5) in the actual stuff of language itself—words. Taken individually, words have (6) meaning until they are strung together into phrases, sentences and paragraphs. (7) , however, the untrained reader does not read groups of words. He laboriously reads one word at a time, often regressing to (8) words or passages. Regression, the tendency to look back over (9) you have just read, is a common bad habit in reading. Another habit which (10) down the speed of reading is vocalization—sounding each word either orally or mentally as (11) reads.
To overcome these bad habits, some reading clinics use a device called an (12) , which moves a bar(or curtain) down the page at a predetermined speed. The bar is set at a slightly faster rate (13) the reader finds comfortable, in order to "stretch" him. The accelerator forces the reader to read fast, (14) word by word reading, regression and subvocalization practically impossible. At first (15) is sacrificed for speed. But when you learn to read ideas and concepts, you will not only read faster, (16) your comprehension will improve. Many people have found (17) reading skill drastically improved after some training. (18) Charlie Au, a business manager, for instance. His reading rate was a reasonably good 172words a minute (19) the training; now it is an excellent 1,378 words a minute. He is delighted that how he can (20) a lot more reading material in a short period of time.

A.quickly
B.easily
C.roughly
D.decidedly