问题 阅读理解

Have you ever received a gift that was so clearly not your taste that you wondered if perhaps it had been handed to you by mistake? Worse, have you ever given a present and watched your friend look as though she had opened the wrong box? Maybe she responded with a polite "Why, thank you," but you knew you had missed the mark. Why do presents sometimes go wrong? And what do your choices (good and bad) reflect about your personal qualities?

Choosing the right gift is an art, I believe. It calls for empathy — the ability to put yourself into someone else's head and heart .We're all able to do this; in fact, we're born with a kind of natural empathy. After the earliest period of childhood, however, it needs to be reinforced (加强)—by our parents, teachers, friends. When it isn't, we're not able to understand other people's feelings as sharply. This can show in the gifts we select, and so can many other emotional (情感的) qualities.

Think back to the presents you’ve given over the past year, the time and effort you put into your selection, how much you spent, your thoughts while you were shopping, and your feelings when the receiver opened the package. Keep in mind that what you choose displays your inner world. Of course, you may express yourself differently with different friends, relatives, and other people you know.

We live in a society where exchanging presents is an important part of communication. Ignoring the tradition won't make it go away. If you really dislike such a tradition, tell your friends ahead of time.

60.  The underlined expression "you had missed the mark" means "you had failed to _____'.

A. make her feel better                        B. keep your friendship

C. receive a present in return                       D. get the expected effect

61. Which of the following is the main idea of the second paragraph?

A. Natural empathy needs to be reinforced.

B. Emotional changes influence one's choice of gifts.

C. Selecting the right gift is an ability people are born with.

D. Choosing gifts requires one to understand the receivers.

62. In the third paragraph, the author tells us that________..

A. attention should be paid to the receivers' responses

B. one learns from what he did in the past

C. the choice of gifts reflects one's emotional qualities

D. one should spend more time choosing gifts

63. The best possible title for this passage is “_______”.

A. Ways of Choosing Gifts                        B. An Important Tradition

C. Exchanging Presents                            D. Message in a Gift

答案

60.D   61. D  62.C  63. D

60.解析:这是一道细节推测题。“you had missed the mark”着重点是分析“mark”表示的含义。送别人礼物是希望别人高兴,因此mark最可能的意思是别人高兴的表情。这个高兴的表情就是送礼者所期望的效果,送错了礼物,就没有这个期望的效果了,因此选D。

61.解析:这是一道归纳段意题。第二段开头“Choosing the right gift is an art, I believe. It calls for empathy”是本段的中心句,意思是,“给别人挑选礼物是一门艺术,它叫做感情移入。”后面还讲到,如果没有这种能力,“we’re not able to understand other people’s feelings”即我们就不能了解别人的感受。因此这段话的主要意思是“挑选礼物需要了解别人”。

62.解析:这是一道推断题。从第三段Keep in mind that what you choose displays your inner world.可知,“紧记你挑选的礼物反映你的内心世界”。作者的意思是,礼物能反映你情感的深浅。因此C正确。

63.解析:这是一道主旨题。从本文来讲,不管是接受、送出,还是挑选礼物,礼物本身都包含了一定的信息,这个信息从送出者传递到接受者。只有了解礼物接受者的喜好,才能挑选出合适的礼物。因此,主旨是礼物包含的信息。

单项选择题
阅读理解

阅读理解。

      A new study suggests that the roundtheclock(24小时的)availability that cell phones

have brought to people's lives may be taking_a_toll_on family life.The study,which followed

more than 1,300 adults over 2 years, found that those who consistently used a mobile phone

throughout the study period were more likely to report negative "spillover" between work and

home life-and,in turn,less satisfaction with their family life.

     Spillover essentially(本质上)means that the line between work and home begins to become

unclear.Work life may invade home life when a parent is taking jobrelated calls at home,for

instance-or family issues may start to take up work time.For example,a child may call mum at

work,telling her "microwave exploded",explained Noelle Chesley,an assistant professor of

sociology at the University of WisconsinMilwaukee and the author of the study. The problem

with cell phones seems to be that they are allowing for even more spillover between work and

home.

      This may be especially true for working women,the study found. Among men,consistent use

of mobile phones seemed to allow more work issues to creep (潜入)into family time.But for

women,the spillover tended to go in both directions. Being "connected" meant that work cut into

home time,and family issues came into work life.

       Cell phones seem to be opening more lines for stressful exchanges among family members.

But there may be ways to control the spillover,according to Chesley.Employers, she said,could

look at their policies on contacting employees after hours to make sure their expectations are

"reasonable".For their part,employees could decide that cell phones go off during family time,

Chesley said.

1.What does the underlined phrase "taking a toll on" probably mean in Paragraph 1

A.Explaining.  

B.Founding.

C. Damaging.  

D.Extending

2.According to Chesley,what is the best solution to the problem caused by cell phones?

A.Refuse to use cell phones.

B. Separate work hours from family time.

C. Ignore coming calls during family time.

D. Encourage women to stay at home.

3.We can learn from the passage that ________.

A.cell phones make the line between work and home unclear

B.cell phones seem to be convenient to families

C.cell phones affect men as much as women

D.we can do nothing to solve the problem

4.What is the main idea of the passage?

A.How to control the negative spillover caused by cell phones.

B. Cell phones cause negative "spillover" between work life and home life.

C. Consistent use of cell phones makes people feel less satisfied with their work.

D. How work life invades home life.