问题 阅读理解

Many job opportunities are offered to those who wish to work. It helps if you know more than one language. There are good jobs for interpreters and typists who know English and another language.

There are many good jobs in government. In most cases, you must be a citizen of this country, and you must take a civil service examination. These examinations are open to everyone, regardless of race, religion, or color.

For many civil service jobs you need a high school diploma. The person who does not have a high school diploma can get one. There are several ways. You can study high school subjects at home and then take special tests. If you pass the tests, then you get a diploma. Or you can go to night school. There are classes that prepare you to take special tests to earn a diploma.

You can attend a night school that grants a high school diploma if you complete certain courses. If you do this, you do not have to take the special tests. Be as well trained as you can. Get as much training as you can. Opportunity knocks at every door. Be sure that when it knocks at your door you are ready.

小题1:From the passage, we know that an interpreter’s job must have something to do with_________.

A.money

B.languages

C.opportunities

D.diploma小题2:In order to get a government job, you must take a certain__________.

A.course

B.trip

C.test

D.service小题3:The passage suggests that _________.

A.any citizen can try to get a government job

B.civil service jobs are offered only to foreigners

C.training programs are often poorly organized

D.anyone who wishes to work can get a good job小题4:We can see that          .

A.one can work on a high school diploma at home

B.typists who know English get a good pay

C.well-trained people are often out of work

D.job opportunities will help you to know more than one language小题5:Which of the following is not true? If you want to get a high school diploma, you need        .

A.to study at home and pass special tests

B.to go to night school to prepare you to pass special tests

C.to attend a night school and complete certain courses

D.to get as much training as you can and be always ready

答案

小题1:B

小题2:C

小题3:A

小题4:A

小题5:D

题目分析:本文介绍了如果一个人要想到政府部门工作所需要参加的考试等信息。

小题1:B 推理题。根据第一段There are good jobs for interpreters and typists who know English and another language.说明这样的工作是要懂得英语或者其它的语言的,故B正确。

小题2:C 细节题。根据第二段第二句In most cases, you must be a citizen of this country, and you must take a civil service examination.说明要想得到政府里的工作,你必须要通过考试,故C正确。

小题3:A 推理题。根据第二段最后一句These examinations are open to everyone, regardless of race, religion, or color.说明任何人都可以通过考试进入政府部门工作,这样的考试对任何人都是敞开的,故A正确。

小题4:A 细节题。根据第三段第2行You can study high school subjects at home and then take special tests.说明在家里学习也可以获得高中的文凭,故A正确。

小题5:D 细节题。根据最后一段2,3行If you do this, you do not have to take the special tests. Be as well trained as you can. Get as much training as you can说明如果你想参加特殊的考试,你才要尽可能多培训。D项中为了上高中你要尽可能多培训的说法是错误的。故D项内容错误。

点评:本文是关于要到政府部门工作的人需要参加的考试等方面的情况,本文考查直接细节题很多,对此类题型考生可以首先从问题中找到关键词然后以此为线索运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍仔细比较所给选项与文中细节的细微区别在准确理解细节的前提下最后确定最佳答案。

问答题 简答题
单项选择题