问题 判断题

伪造会计账簿行为是指采取涂改、挖补或者其他手段改变会计账簿的真实内容的行为。( )

答案

参考答案:

解析:「解析」本题考核违反国家统一的会计制度规定的行为。采取涂改、挖补或者其他手段改变会计账簿的真实内容的行为属于变造会计账簿行为。

阅读理解

阅读理解。

     Living in modern society brings anxieties (焦虑), which usually come from both work and life. Sometimes

even little things make us upset. How can we deal with all of the worries and relax? Here are some tips.

     1. Take pictures every day

      Taking photos to record your daily life is a good way to make you feel happy. According to scientists,

the pictures can remind you of those happy memories.

     2. Cry

     Some people hide their emotions (情绪) when they feel sad. Remember that crying can make you feel

better.   

     3. Rest on weekends

     Weekends are a time for rest, but some people, especially women, spend whole weekends doing

housework, which makes them feel more tired. After working for a week, weekends are the best time for

relaxation. A relaxing weekend can make you feel much better.

     4. Take part in more activities

     Having a get together is a great way to relax. Going out with friends for a picnic or having a party will

be fun, and you won't feel lonely.

     5. Go for a swim or a run

     Swimming or running during the day can make you feel better, help you forget everything temporarily,

and help you sleep better.

     6. Sing while taking a shower

     Some people like to sing while taking a shower. They don't care how good their singing is. It's just a way

to relax. Have a try. You are the only one listening.

1. What is the passage mainly about?

A. Life in Modern society.

B. How to work well.

C. How to cheer up.

D. How to deal with worrying things.

2. According to the passage, what can help people sleep? 

A. Running.

B. Taking pictures.

C. Crying.

D. Singing.

3. According to the passage, which of the following is TRUE?

A. We should eat a little to be fit.

B. Crying often is bad for our health.

C. Singing is one way for some people to relax.

D. We should swim or run for a long time every day.

4. What does the underlined word "temporarily" mean?

A. 永远地

B. 坚决地

C. 暂时地

D. 幸运地

5. According to the passage, we should _______.

A. work harder

B. learn to relax

C. smile at everyone

D. do nothing on weekends

选择题