问题 多项选择题

外汇期货市场的功能主要表现在( )。

A.降低汇率风险

B.增加经济主体经营的稳定性

C.可以清除贸易和金融交易的全部风险

D.增加经济主体的经营收益

答案

参考答案:A,B

解析: 外汇期货市场的存在为许多经济主体提供了一个规避汇率风险的场所。外汇期货交易虽然不可能完全消除进行各种贸易和金融交易的全部风险,但至少降低了大部分风险,增加了经济主体在经营上的稳定性。同时,外汇期货交易因合约条款的标准化而具有很好的市场流动性,交易手续简便,费用低廉,且只需付少量保证金即可达到规避风险的目的,节约了资金成本。

阅读理解

阅读理解。

     Athens will welcome the 2004 Olympic Games with open arms. Not only will the Games be returning

to their birthplace, but they'll also be entering a new period of Olympic history.

     The International Olympic Committee (IOC) has been looking for ways to make the world's largest

sporting event a bit smaller and easier for cities to host. Mexico is the only Latin American nation to have

hosted the Olympics. And the games have never been held in Africa.

     It costs well over $4 billion to host the Olympic Games. And this is stopping many poorer countries

from trying to win the bid. Cities in Africa and Latin America, with great social and money problems,

cannot even begin to make the bid.

     So, the IOC has suggested 117 ways to make the Games smaller and easier for cities across the world. These ideas are to be put into practice soon---maybe in time for the Beijing 2008 Olympics. The IOC

wants to save up to $400 million.

     The suggestions include limiting the number of sports to 28 and the number of athletes to 10,500.

     "Imagine a bus with 28 seats and some sports need to get off to give their places to other sports,"

said an IOC official. Sports that might not appear in the 2008 Beijing Olympic Games included baseball,

softball and the modern pentathlon(五项全能)(shooting, fencing, horse, jumping, swimming and running).

     "We think that the Olympic Games have to be made smaller, and the less costly so that they can be

organized by all continents and subcontinents(次大陆)," said IOC president Jacques Rogge." Our

dream is that a continent such as Africa will be able to organize the Olympic Games."

1. What's the main idea of the passage?  

A. The Olympic Games have to be made smaller and less costly  

B. The Olympic Games have to increase the number of sports.  

C. The Olympic games have to increase the number of athletes.  

D. The Olympic Games have to enlarge their global attraction.

2. From the passage, we can know that the Olympics have been held in four continents EXCEPT   ____________.  

A. Asia    

B. America    

C. Europe    

D. Africa

3. The events which are most probably limited include ______ according to the passage.  

A. basketball, baseball and football  

B. baseball, softball and volleyball  

C. softball, baseball and the modern pentathlon  

D. softball, fencing and pentathlon

4. The purpose of writing the article is to ______.  

A. think highly of the Athens Olympic Games  

B. make many poorer countries be able to organize the Olympics.  

C. increase the events of the Athens Olympic Games  

D. make Athens enter a new period of Olympic history

单项选择题