问题 阅读理解

This year some twenty-three hundred teenagers(young people aged from 13 —19)from all over the world will spend about ten months in U. S. homes. They will attend U.S. schools, meet U.S. teenagers, and form impressions of the real America. At the same time, about thirteen hundred American teenagers will go to other countries to learn new languages and gain a new understanding of the rest of the world.

Here is a two-way student exchange in action. Fred, nineteen, spent last year in Germany with George’s family. In turn, George’s son Mike spent a year in Fred’s home in America.

Fred, a lively young man, knew little German when he arrived, but after two months’ study, the language began to come to him. The school was completely different from what he had expected — much harder. Students rose respectfully when the teacher entered the room. They took fourteen subjects instead of the six that are usual in the United States. There were almost no outside activities.

Family life, too, was different. The father’s word was law, and all activities were around the family rather than the individual. Fred found the food too simple at first. Also, he missed having a car.

“Back home, you pick up some friends in a car and go out and have a good time. In Germany, you walk, but you soon learn to like it.”

At the same time, in America, Mike, a friendly German boy, was also forming his idea. “I suppose I should criticize American schools,” he says. “It is far too easy by our level. But I have to say that I like it very much. In Germany we do nothing but study. Here we take part in many outside activities. I think that maybe your schools are better in training for citizens. There ought to be some middle ground between the two.”

Notes:

①    respectfully  adv. 尊敬地,谦恭地

②    criticize  vt. 批评,责备

Choose the best answers according to the above:

小题1:This year       __ teenagers will take part in the exchange programme between America and other countries.

A.twenty-three hundred

B.thirteen hundred

C.over three thousand

D.less than two thousand小题2:The whole exchange programme is mainly to        __.

A.help teenagers in other countries know the real America

B.send students in America to travel in Germany

C.let students learn something about other countries

D.have teenagers learn new languages小题3:What is particular in America schools is that        __.

A.there is some middle ground between the two teaching buildings.

B.there are a lot of outside activities

C.students usually take fourteen subjects in all

D.students go outside to enjoy themselves in a car小题4:After experiencing the American school life, Mike thought        __.

A.a better education should include something good from both American and Germany

B.German schools trained students to be better citizens

C.American schools were not as good as German schools

D.the easy life in the American school was more helpful to students

答案

小题1:C

小题2:C

小题3:B

小题4:A

小题1:细节计算题。从第一段可知参加交换项目的青少年共有约2300+1300人。

小题2:推理判断题。从第一段最后一句可知,为的是让孩子们了解其他国家的情况。

小题3:细节理解题。从最后一段可知,美国学校的特点在于有很多的课外活动。

小题4:细节理解题。从最后一段最后一句There ought to be some middle ground between the two.可知,Mike认为更好的教育方式应该是吸取二者的长处。

单项选择题
多项选择题