问题 阅读理解

When I opened my e-mail the other day, a pretty woman named Rachel appeared on my computer screen. She greeted me by name and started talking with great enthusiasm. Every now and then she stopped to smile at me or blow a kiss. She was reading to me an e-mail from my brother, and a lot of it was about his getting the phone company to give him a high-speed Internet connection. It was pretty cool.

Rache

l was there thanks to a new technology called Facemail. Facemail lets you send e-mail that gets ready to the receiver by an attractive male or female form or by a clown(小丑). The software, which is free, can be downloaded at www. Facemail.com.

Facemail faces are lifelike, and they simulate(模拟) emotions based on emotions that you put in your text. For example, type in-X, and Rachel blows a kiss.

LifeFX, the company that develops the Facemail, is sure there are broad business uses. The reason e-business is not popular, the company says, is that buying over the Internet lacks the human touch. But what if you went to the Nike website and Michael Jordan greeted you by name, waited on you and personally closed the sale? And it is talking with Whirl(惠而浦公司) about using the technology in a computer screen on a fridge. Then if Morn can't be home when the kids get back from school, she can leave a note with voice and image telling them what there is to eat.

Facemail could get hot fast. Personally, I'm a fan. But Facemail should be used with care. The clown looks lively and funny at first. But if you select the clown, put a few rude words in an e-mail and add some angry emotions, you've got a Psycho-mail(疯人型电子邮件).

小题1:The pretty woman that appears on the writer's computer screen was ______.

A. a woman working on the Internet      B. his brother's girlfriend

C not a real person                    D. the picture of his pen-friend

小题2: The main advantage of Facemail is that ______.

A.you can hire a beautiful woman to read the e-mail to you

B.you can see the person who sends you the e-mail

C.yon can send an e-mail free of charge

D.e-mail can be attractive in a more lovely way小题3:The writer mentioned Nike website and Michael Jordan to show that _______.

A.Famous people like Michael Jordan also like to use Facemail

B.Facemail can make shopping on the Internet more interesting

C.Nike website will increase its sales by Jordan

D.Michael Jordan will serve you himself on Nike website小题4:What is the writer's attitude towards Facemail?

A.He thinks it needs further improvement.

B.He thinks it cool and funny.

C.He thinks it a danger to the Internet.

D.He thinks people should be careful with Facemail.

答案

小题1:C

小题2:D

小题3:B

小题4:B

小题1: 细节理解题。根据文章第二段的介绍,Rachel是一种叫做Facemail的科技新产品,能以一种颇为迷人的男性、女性或丑角的形象向电子邮件的接收者发送邮件。

小题2:细节理解题。从第一段的描述、第二段的介绍和第四段所举的例子可以看出,用这种Facemail发送的电子邮件能够将其内容拟人化,并带有发送者所赋予的表情,这样就使得阅读邮件的过程变得很有趣(funny)、令人感觉很舒适(cool)。

小题3:推理判断题。要求考生根据对文章的理解推断作者的意图。作者在此只是提出一种假设:假如你进入耐克公司的网站,看到迈克尔?乔丹喊着你的名字与你打招呼、接待你并亲自与你进行交易的话会怎样?当然会令购物更有趣了。其他三个选项都是陈述事实而非假设。

小题4:推理判断题。要求考生根据对文章的理解体会作者的言外之意。从全文看,作者对Facemail是持肯定和赞赏态度的,从第一段最后一句和上一题的选项都可得到提示。

填空题
单项选择题