问题 阅读理解

Welcome to the future. It’s year 2050 and Scotland is now powered completely by“clean”energy.

Homes have entire roofs made of solar materials, rooms are kept warm by wallpaper, and people go to and from work in electric and hydrogen( 氢) cars.

Oil is still being found in the North Sea, but it’s not now only used to keep aircraft flying. And a new 500---mile underwater link with Iceland has been built to catch heat from the hot springs. There’s still a role for king coal—but the black diamonds are now environment---friendly. 

People will be able to import the electricity they need and export any excess(超过的量) they make through rooftop windmills(风车). New technology will store electricity better and provide it on demand. Heat exchangers will provide heating and hot water.

Harmful carbon dioxide waste is being piped offshore to St Fergus and from there into some of the remaining oil—producing fields to be stored safely without entering the atmosphere. Gas remains the preferred energy source of industry and is now shipped in liquid form. But hydrogen is imported through pipelines from France and from a geothermal (地热的) plant in Iceland.

Hydrogen—fuelled cars have become popular. Electric bikes are common in cities using the new urban two—wheel network. Electric vehicles have become common, and their performances have been improved because of the developments in electrical drive technology like high—temperature super conducting motors. Many people leave their vehicles in a giant park where they can be recharged from the national electrical system . Oilseed rape (油菜) is widely grown to fuel some motors .

小题1:What does the underlined phrase in paragraph 2 mean ?

A.The hot springs

B.Oil

C.Coal

D.Oil and coal小题2:Which sources of energy play a more important role in people’s daily life in the future ?

A.Oil and coal

B.Hydrogen and gas

C.Electricity and gas

D.Solar energy and wind小题3:The means of transport people use in 2050 do not include__________.

A.windmills

B.electric bikes

C.hydrogen—fuelled cars

D.aircraft小题4:The passage is written to tell us in the future_____________.

A.life will be better and better

B.the energy will become cleaner and cleaner

C.people will use some new sources of energy

D.people will pay more attention to the environment

答案

小题1:C

小题2:D

小题3:A

小题4:B     

小题1:C词义理解题。分析There’s still a role for king coal—but the black diamonds are now environment---friendly可知,此处的the black diamonds应与coal对应。

小题2:D推理判断题。根据第一段Homes have entire roofs made of solar materials … 可知,未来苏格兰房屋取暖的能量将来自太阳。

小题3:A细节理解题。结合People will be able to import the electricity they need and export any excess(超过的量) they make through rooftop windmills(风车)可知windmill是发电的工具,不是means of transport(交通方式)。

小题4:B推理判断题。本文主要讲述了未来人们是怎样利用清洁能源的,可以推断未来的能源将越来越清洁。

阅读理解

阅读理解。

     Without Doubt, Miley Cyrus reigns as Hollywood's "tween" queen. Her show, Hannah Montana, debuted

in 2006 as the number one cable show look kids aged 6-14. Add to that success two chart-topping CDs, a

sold-out concert tour and a number one movie. And she's not even 16 years old yet!

     Born in 1992 in Tennessee, Miley is the daughter of country singer-turned-actor, Billy Ray Cyrus and his

wife, Tish, Miley got an early start in acting,beginning with a small role on her father's TV show in 2003.

Then at age 12, Miley's cool confidence helped her beat out 1,000 other girls to win the role of Hannah

Montana.

     On the Disney Channel show, Miley plays Miley Stewart, a sometimes-awkward ninth grade girl who

moonlights (做兼职) as pop sensation Hannah Montana. Stewart keeps her rock star identity a secret from

all but her family and her closest friends. The show emphasizes family,friendship and respect, making it a hit

not only with kids but also with adults. Miley's real father plays her dad on the show. In June 2007, Miley

released the two-disc album Hannah Montana 3/Meet Miley Cyrus. One disc contains songs from the show.

And the other serves as the star's Debut album-with songs about love, teenager life and growing up. In

October, Miley set out on a 54-date North American concert tour. The tour were wildly popular-tickets for

some venues sold out within minutes and 14 extra performances were added.

     The tour's success spurred Disney to create a 3-d movie version of the concert. The film hit number one

at the box office and earned over $31 million in just three days.

     Though Miley is a huge star, she sees herself as a regular girl. She attends church with her family every

week and does homework and household chores.

     With a big-screen version of Hannah Montana coming out next year,this young star is sure to keep

rising-but with her feet on the ground.

1. Which of the following is NOT true except the fact that _____.

A. Miley began to act at the age of 12

B. Miley's 54-date North American concert tour was very successful

C. Miley's show,Hannah Montana was popular with not kids but adults

D. Miley is a regular and grounded girl

2. What helped Miley win the role of Hannah Montana? 

A. Her father.

B. Her success.

C. Her closest friends.

D. Her cool confidence

3. The underlined word "debuted'' in the first paragraph means _____.

A. appeared

B. came out

B. played

D. first appeared

单项选择题