问题 阅读理解

The search for life in the universe took a step forward last month with the opening of the Allen Telescope Array(艾伦望远镜阵列) in Hat Creek, California. The telescopes were partly made possible by a gift of twenty-five million dollars from Paul Allen. The total cost of the project is already fifty million dollars.

At present, there are 42 radio telescopes working at the Hat Creek observatory. The signals they receive are combined to create what is equal to a single, very large telescope. The telescope will be used to observe objects like exploding stars, black holes and other objects that are predicted but have not yet been observed. Seth Shostak of the SETI Institute says this is the first telescope whose main purpose is to search for signals from intelligent life in space. The SETI Institute is based in Mountain View, California. The organization supports the search for other life forms in the universe.

What makes the Allen Telescope Array unusual is that it can collect and study information from a wide area of the sky. In addition, the 42 telescopes can study information about several projects at the same time. That means studies of large areas of the sky can be made faster than ever before.

Some officials think the Allen Telescope Array will be completed in three more years. 350 individual radio telescopes are planned. The new abilities of the Allen Telescope Array will make searching for stars similar to the sun much faster.

An earlier search by SETI, Project Phoenix, studied about 800 stars to a distance of 240 light years. The project ended in 2004. With the Allen Telescope Array, astronomers hope to gather thousands of times more information in the search for life beyond our planet.

小题1:The main purpose of the Allen Telescope Array is          .

A.to serve for the research of weather predication

B.to prepare for the wars against life from the universe

C.to search for signals from intelligent life in space

D.to observe exploding stars, black holes and other objects小题2:From this passage we know that         .

A.the 42 radio telescopes at Hat Creek observatory can work together

B.the total cost of the project came from Paul Allen

C.Hat Creek observatory can receive signals from all parts of the worm

D.Hat Creek observatory is operated by an American named Paul Allen小题3:Which of the following is TRUE according to this passage?

A.The Allen Telescope Array takes much more room than former telescopes.

B.The Allen Telescope Array is still being built at present in the United States.

C.Another 42 radio telescopes will be fixed in the Allen Telescope Array.

D.The SETI Institute is against the search for other life forms in the universes.小题4:With the help of the Allen Telescope Array,         .

A.astronomers can gather more information than before from other planets

B.humans will have more chances to live on other planets than before

C.humans will be able to find more natural resources on other planets

D.scientists will be able to find more natural resources from other planets

答案

小题1:C

小题2:A

小题3:B

小题4:A

题目分析:本文介绍了the Allen Telescope Array(艾伦望远镜阵列)的具体情况。

小题1:C 推理题。根据第一段1,2行he search for life in the universe took a step forward last month with the opening of the Allen Telescope Array(艾伦望远镜阵列) in Hat Creek, California.可知这个望远镜阵列主要就是为了观察太空里的生命迹象的,故C正确。

小题2:A 细节题。根据第二段2,3行In addition, the 42 telescopes can study information about several projects at the same time.可知他们可以同时工作,故A正确。

小题3:B 推理题。根据最后一段1,2行Some officials think the Allen Telescope Array will be completed in three more years.可知现在它还没有被建好,还正在被建。故B正确。

小题4:A 细节题。根据文章最后一句With the Allen Telescope Array, astronomers hope to gather thousands of times more information in the search for life beyond our planet.

可知A正确。

点评:本文介绍了the Allen Telescope Array(艾伦望远镜阵列)的具体情况。文章基本上是考查细节题,对此类题型考生可以首先从问题中找到关键词,然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节,找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别,在准确理解细节的前提下,最后确定最佳答案。

单项选择题
选择题