问题 阅读理解

techniques , but he admitted there would be difficulties in meeting his goal .

“ For example , if you run out of ink while printing on paper , you will throw that paper away . But you cannot throw half-completed buildings away if your material gets stuck , ” he said . Although the printed house is not available to visit , there is a chance for people in Shanghai to see items printed in 3D.

The Belgium-based company Materialise NV held a 3D printing exhibition in Shanghai that started in late 2012 and ended in the middle of 2013 . The company is eager to show Asia what is possible with 3D printing .

“ All the pieces shown here are what cannot be made through traditional techniques . A good example of this customization is hearing aids . More than 10 million people already use 3D printed hearing aids, all made according to the size of their ears , ” said Wim Michiels , executive vice-president at Materialise NV .

“ You can produce anything whenever and wherever you like . You don’t need to set up production lines for pieces that only need a limited amount of products . Setting up a production line is a lot of work . It takes a long time and is very expensive for a limited number of pieces , ” said Michiels .

Kim Francois , managing director of Materialise China , said their European and American clients have already taken the next step toward additive manufacturing with small series production such as hearing aids .

小题1:What is mainly talked about in the text ?

A. The development of 3D printing .

B. A 3D printing show in Shanghai .

C. Varieties of items printed in 3D .

D. The company Materialise NV .

小题2:According to Behrokh Khoshnevis , what is the main difficulty in printing buildings ?

A.Time .

B.Technique .

C.Space .

D.Material .小题3:The example of 3D printed hearing aids was mentioned to show that ______________ .

A.these items used to be impossible to make

B.3D printing has a large market share

C.3D hearing aids help people hear better

D.people need different sized hearing aids小题4:According to the text , 3D printing is suitable for ___________ .

A.mass production

B.making small items

C.small series production

D.reducing production costs

答案

小题1:B

小题2:D

小题3:A

小题4:C

题目分析:这篇文章是关于在上海的3D打印展,专家展示了3D打印技术打印出来的物品,从助听器到建筑都可以打印,这些是以前所做不到的,而且3D打印技术不需要生产线。

小题1:主旨题:从文章第四段的内容:The Belgium-based company Materialise NV held a 3D printing exhibition in Shanghai that started in late 2012 and ended in the middle of 2013 .可知这篇文章是关于在上海的3D打印展,选B

小题2:细节题:从文章第三段的句子:“ For example , if you run out of ink while printing on paper , you will throw that paper away . But you cannot throw half-completed buildings away if your material gets stuck , ”可知根据Behrokh Khoshnevis 所说画建筑的最大的困难是材料,选 D

小题3:细节题:从文章第五段的句子:“ All the pieces shown here are what cannot be made through traditional techniques . A good example of this customization is hearing aids .可知3D打印的助听器的例子是为了表明这些东西过去是不可能做到的,选A

小题4:细节题:从文章最后一段的句子:their European and American clients have already taken the next step toward additive manufacturing with small series production such as hearing aids .可知3D打印适用于小型产品。选C

填空题
单项选择题