When we talk about stars ,especially women stars ,it seems that they are always young, pretty and own charming body shapes. But recently a Britain's Got Talent(英国达人)star Susan Boyle has changed our views absolutely.
Simon Cowell ,one of the judges of the talent show spoke of his shock over Ms Boyle's voice. "This lady camp up ,and I'm thinking, 'This will take five seconds and I can go to have a cup of tea'. That changed when she began to sing I Dreamed to Dream from Les Miserables. She knew we were going to have that reaction and just to see that look of satisfaction on her face through -it was one of my favorite moments," Cowell said.
The performance was posted on line and before long, the 47-year-old Scottish woman has been famous all over the world.
Speaking from her home in Scotland, Ms Boyle said that she hasn't thought of changing her appearance. She said that her friend helped her with make-up. "I mean, that's hardly a makeover," she added.Ms Boyle also spoke of the reason she first began to explore her vocal talents, "I was kind of slow at school, so getting like singing was a good way of hiding behind that and thus it built my confidence."
小题1:Susan Boyle is _________
A.a judge
B.a reporter
C.a beautiful
D.a Scottish woman小题2:Susan Boyle had a look of satisfaction on her face when she was singing because______.
A.she was confident of her singing
B.she was satisfied with the judges
C.she was pretty and in good shape
D.she sang the song I Dreamed a Dream from Les Miserables小题3:According to the passage, which is NOT true?
A.It was the vocal talents that built Susan's confidence
B.Susan Boyle was not good at her lesson when at school.
C.Susan Boyle became famous because of her appearance.
D.Simon Cowell didn't think Susan Boyle a good singer at the first sight.小题4:What can we learn from Susan Boyle's success
A.It's never too old to learn.
B.It's easier to succeed at the age of 47.
C.If you have a dream, try to make it come true!
D.If you are not able to study well, to be a singer instead.
小题1:D
小题2:A
小题3:C
小题4:C
题目分析:本文讲述了在“英国达人秀”中出名的Susan Boyle一直在苦练唱歌,最后实现自己梦想的故事。故事我们如果你有梦想,就努力让它成真吧!
小题1:D 细节题。根据文章第三段The performance was posted on line and before long, the 47-year-old Scottish woman has been famous all over the world.说明她是一个苏格兰女性。故D正确。
小题2:A 细节题。根据第二段最后两行She knew we were going to have that reaction and just to see that look of satisfaction on her face through -it was one of my favorite moments,说明她对自己的表现很有信心,知道会有什么样的反应,故A正确。
小题3:C 细节题。根据最后一段1,2行可知她都考虑去整容了,说明他的外貌和不好看,故C项错误。她出名不是因为外貌,而是因为声音。故C符合本题的题意。
小题4:C 推理题。本文讲述了在“英国达人秀”中出名的Susan Boyle一直在苦练唱歌,最后实现自己梦想的故事。故事我们如果你有梦想,就努力让它成真吧!故C正确。
点评:本文告诉我们要为梦想而努力奋斗。集中考查了细节题,本文考查细节题为主,细节题可以在文章中直接找到与答案有关的信息或是其变体。搜查信息在阅读中非常重要它包括理解作者在叙述某事时使用的具体事实、数据、图表等细节信息。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节。做这类题一般采用寻读法即先读题然后带着问题快速阅读短文找出与问题有关的词语或句子再对相关部分进行分析对比找出答案。