问题 阅读理解

Sydney Airport International Terminal-Arrival Area

SPECIALTY RETAIL

Newslink: Two separate Newslink stores cater to all your reading needs including newspapers, magazines and the latest bestsellers.

Downtown Duty Free: Make sure you shop at Downtown Duty Free for great savings on a range of items including perfume, alcohol, skincare and cigarettes. It’s your last chance before customs.

Beach Culture: A must for those into the Latest in beach clothing. Top surfer street and fashion labels including Mambo, Stussy and Quicksilver, including children’s sizes

DINING

Blue Sky Cafe: Speedy service leaves you time to keep an eye on the arrivals gate. Fresh milk, coffee, lemon juice, beer, Whisky, ice-cream, soda water, cakes and dumplings are on sale.

Macdonald’s: hamburgers, fries, pancakes, toasted potatoes, muffins, Pepsi, coca-cola and chocolates-all your family favorites. Breakfast served until 10:30.

SERVICES

ATM: ATMs are conveniently located throughout Arrival and Departures. Dollars, pounds and francs and RMB are all available.

Vodafone Rentals: This communications center offers the very latest technology for mobile phone rentals, sales and serving.

小题1:Where is the passage likely to appear?

A.A morning newspaper.

B.A monthly magazine.

C.A geography book.

D.An official guide.小题2:The underlined phrase “cater to” probably means ________.

A.satisfy

B.afford

C.support

D.help小题3:You may have better choices to deal with _________.

A.your hunger problem in Blue Sky Cafe and your thirsty problem in Macdonald’s

B.your thirsty problem in Blue Sky Cafe and your hunger problem in Macdonald’s

C.your hunger and thirsty problems in the Blue Sky Cafe

D.your hunger and thirsty problems in the Macdonald’s小题4:At Beach Culture you can probably buy __________.

A.newspapers and magazines

B.skincare and cigarettes

C.adult cotton T-shirts

D.fresh juice and breakfast roils

答案

小题1:D

小题2:A

小题3:B

小题4:C

小题1:文体判断题。

小题2:猜测词义题。从上下文可判断出。

小题3:细节理解题。由Dining栏目内容知。

小题4:细节理解题。

综合题

(15分)【20世纪的战争与和平】

材料一:1870年前,军队中死于疾病的人数通常都要超过死于战斗的人数,比例约为5:1。1918年,这个比例倒转过来了。……运输的改进使军队(至少在西欧)处于极端困难境地的时间不超过数周。这样就可以安排休息与体力恢复。最后,除了某些可怕的例外,入伍的公民把人道标准带进了军队生活,对战场上的平民百姓,对敌人,都以人道主义相待。另一个结果,甚至在前线的士兵们的生活条件,也是他们的前辈无从嫉妒的。按顿吃饭,饭菜不错。多亏附属的军事服务部门的发展,许多士兵实际上生活得比在家里好。

材料二:到了20世纪初,工人阶级对于军国主义化的国家主义的反响已经等同于对社会主义的反响,能把这两种思潮搅到一起的人便成为其中最成功的政治领导人。工人阶级冲破各国边境联合起来的呼吁,在1914年吹起的喇叭声中随风散开了。……之前,某些思想家曾以为20世纪的战争将是速战速决的。可是,1914年启端的战争,具有公众热诚、公众期望、公众义愤的威力……欧洲各国人民全部武装起来,并已承受了可怕的牺牲,是不会只作出一点小调整以保持权力平衡就罢休的。……很快,两个海军大国英国与德国,抛弃了三百年来有关海战的种种限制,即:海上封锁须严格限于可用来从事战争的物资。……交战双方的社会都经历着同样的变化,政府不得不接受工会作它的伙伴,并承认了工会的权利与它在社会上的地位。

——以上材料均摘自(英)迈克尔·霍华德《欧洲历史上的战争》

(1)依据材料一,概述民众对一战的态度,并分析其成因。(7分)

(2)依据材料二,简析民众与一战的关系。(8分)

单项选择题