问题 阅读理解

Riding School:

You can start horse-riding at any age. Choose private or group lessons any weekday between 9 a.m. and 8:30 p.m.(3:30 p.m. on Saturdays). There are 10 kilometers of tracks and paths for leisurely rides across farmland and open country. You will need a riding hat.

Opening Hours: Monday through Friday: 9:00 a.m. — 8:30 p.m.

Phone: (412)396—6754  Fax: (412)396—6752

Sailing Club:

Our Young Sailor’s Course leads to the Stage 1 Sailing qualification. You’ll learn how to sail safely and the course also covers sailing theory and first aid. Have fun with other course member, afterwards in the clubroom. There are 10 weekly two-hour 1essons (Tuesdays 6:00 p.m. — 8:00 p.m.).  

Opening Hours: Tuesdays: 6:00 p.m. — 8:00 p.m.

Phone: (412)396—6644 Fax: (412)396 — 6644

Diving Centre:

Our experienced instructors offer one-month courses in deep-sea diving for beginners. There are two evening lessons a week, in which you learn to breathe underwater and use the equipment safely. You only need your own swimming costume and towel. Reduced rates for couples.

Opening Hours: Monday and Friday: 6:30 p.m. — 8:30 p.m.

Phone: (412)396—6312  Fax: (412)396—6706

Medical Center:

The staff of the Medical Center aim to provide convenient and comprehensive medical care to students and staff of the university. The center is well equipped and the staff here are trained to deal wit h a broad range of medical problems. Both female and male doctors as well as nursing staff are available for consultation. Also, all kinds of medicines are sold here and are cheaper for students than other drugstores.

Opening Hours: 24 hour from Monday to Sunday

Phone: (412)396--6649  Fax: (412)396—6648

Watersports Club:

We use a two-kilometer length of river for speedboat racing, and water-skiing, A beginners’course consist s of ten 20-minute lessons. You will learn to handle boats safely and confidently, but must be able to swim. The club is in a convenient central position and is open daily from 9 a.m to 4 p.m, with lessons all through the day.

Opening Hours: Monday through Friday: 9:00 a.m.— 4:00 p.m.

Phone: (412)396—6899  Fax: (412)396—6890

小题1: If you want to swim and enjoy activities which are fast and a bit dangerous, you should join    .

A.Watersports Club

B.Diving Centre

C.Sailing Club

D.Riding School小题2:If you want to experience a new activity in the countryside in the mornings, you may fax      .

A.(412)396—6648

B.(412)396—6706 

C.(412)396—6752

D.(412)396—6876小题3: If you are planning to explore the ocean depths, you should attend your lessons at     .

A.24 hour from Monday to Sunday

B.Monday through Friday: 7:00 a.m.—10:00 p.m.

C.Tuesdays: 6:00 p.m.— 8:00 p.m.

D.Monday and Friday: 6:30 p.m.— 8:30 p.m.小题4: You want to do an activity one evening a week and get a certificate in the end, you can go to    .

A.Watersports Club

B.Diving Center 

C.Sailing Club

D.Riding School小题5:Which is NOT the convenience that the Medical Center provides?

A.Good equipment. 

B.Well trained staff members.

C.Various less expensive medicines.

D.Nursery for newly-born babies

答案

小题1:A

小题2:C

小题3:D

小题4:C

小题5:D

题目分析:本文介绍了五个俱乐部的情况,分别介绍了什么人可以参加培训学习,参加学习的课程有哪些、学习目的及结果,培训学习的时间地点及联系方式等。

小题1:细节题:从最后一则广告You will learn to handle boats safely and confidently 可知如果想享受快速的有点危险的运动,应该去Watersports Club  ,选A

小题2:细节题:第一则广告中的There are 10 kilometers of tracks and paths for leisurely rides across farmland and open country.可知是早上享受乡村的活动,传真是(412)396 - 6752  ,选C

小题3:细节题:从第三则广告的句子:Our experienced instructors offer one - month courses in deep - sea diving for beginners.可知这是体验海洋的深度,活动时间是Monday and Friday: 6: 30 p.m.- 8: 30 p.m.选D。

小题4:细节题:第二则广告的句子:Our Young Sailor’s Course leads to the Stage I Sailing qualification.和There are 10 weeHy two - hour lessons ( Tuesdays 6 p.m.~8 p.m.).可知每周一次的活动并在结束可以得到证书的是Sailing Club ,选C

小题5:倒数第二个广告提到了Medical Center 的好处有:训练有素的医护人员,不贵的药品,良好的设备,没提到D。

阅读理解与欣赏

阅读下面的文字,完成1~4题。

光荣的事情 

〔美国〕马克·吐温

  我记得有一次,身边分文不剩了,但在天黑前又急需三美元。我茫然不知所措,到哪里去弄钱呢?我沿着街道徘徊了整整一小时,也想不出一点办法来。后来,我走进爱伯特旅馆,找了个地方坐了下来。这时一只狗朝我走来,停在我身边,打量着我,好像是在说:“你想交朋友吗?”我好奇地注视着这只可爱的畜牲,它快乐地摆动着尾巴,围着我团团转,用头在我身上摩挲,一再地仰起头,用棕色的眼睛看着我。这真是一只逗人喜爱的小东西,我抚摸着它那缎子般光滑的脑袋,就像久别重逢的老朋友一样

  过了一会儿,密尔 * * ——一位民族英雄穿着蓝色和金色相间的制服走了过来,人们都羡慕地望着他那身显眼的制服。这时他突然看见了这只狗,停了下来,眼睛里流露出喜爱的神情,看得出他也迷上了这只漂亮的畜牲。 * * 情不自禁地走上前,轻轻地摸着这只狗,说:“这是一只很好的狗,多逗人喜爱呀!你愿意卖吗?”

  我爽快地说:“可以。”

  “卖多少钱?”

  “三美元。”我回答。

   * * 大吃一惊说:“三美元?只卖三美元?这可不是一只平常的狗啊,它至少值五十美元。你大概不懂行情,我不想占你的便宜。”

  我还是回答:“不错,三美元,只卖三美元。”

  “那么好吧,既然你坚持这个价钱。” * * 说着,高兴地递给我三美元,然后带着狗一直向楼上走去。

  约摸十来分钟光景,一位相貌温和的中年绅士走了过来,四下里东张西望。我对他说:“你是在找狗吗?”

  他焦急的脸上露出一线希望,顿时松了口气,连忙回答:“对!对!你看见啦?”

   “是的,一分钟前它还在这里。”我说,“我看见它跟着一位 * * 走了,如果你需要我试试的话,我愿意帮你找回来。”

  我很少看见一个人如此感谢我,他连连表示愿意让我试试。毫无疑问,我不费吹灰之力就能把它找回来。我暗示他不要舍不得一点钱作为酬谢,他明白了我的意思,满脸笑容地说:“没问题,没问题。”一边问我要多少。

  我说:“三美元”。

  他惊讶地望着我说:“啊!这算不了什么,即使给你十美元,我也心甘情愿。”

  但我说:“不,我只要这些就够了。”我二话没说就上了楼。人们一定会说我傻吧,怎么多一分钱也不想要。

  我向旅馆服务台打听到了 * * 房间的号码。当我走进房间时, * * 正在非常高兴地给狗梳理着。我说:“ * * ,真对不起,我要把这狗带回去。”

  他吃了一惊说:“什么?带回去!这是我的狗了,你已经卖给了我,价钱是你出的。”

  “是的,”我说,“一点不错,但我必须带他回去,因为有个人在找它。”

  “什么人?”

  “这只狗的主人,这不是我的狗。”

   * * 更惊奇了,不知说什么才好,半晌才说:“你的意思是你把别人的狗卖了?”

  “是的,我知道这不是我的狗。”

  “那么你为什么要卖呢?”

  我说:“哎呀!你真问得稀奇,是因为你要买它,我才卖给你,是你自己出价买这只狗,这你不能否认吧。我既没有要卖它的意思,也没有说要卖它,我甚至连想也没想过要卖它呢……”

   * * 打断我的话,说:“这正是我生平遇到最稀罕的事,你是说你出卖的这只狗不属于你……”

  我不等他说下去,便说道:“你自己说这只狗可以值五十美元,我只要了三美元,还有什么不公平吗?你提出多付些钱,事实上我只要了三美元,这你不否认吧。”

  “哎呀,我并不是非要这只狗不可,事实上是你自己没有狗。你明白我的意思吗?”

  我说:“请别再费口舌了,你不能回避这个事实:买卖是公平的,非常合理。但因为这不是我自己的狗,因此,争论下去也是白搭。我必须把它带走,是因为有个人要它。我在这个问题上没有选择的余地,你懂了吗?如果你处在我这个位置,假如你卖了一只不属于你的狗,假如……”

   * * 连连挥手:“好啦,好啦,不要说这一大堆令人迷惑的辞令了,你把它带走,让我休息一下吧!” 我还给了他三美元,把狗带到楼下,交给了狗的主人,得到了三美元作为酬谢。

  我心满意足地走出去,因为我做了一件光明正大的事。我决不会用那卖狗的三美元,因为狗不是我的。但我从狗主人那里得到的三美元,那才真正是我的,因为那是我赚来的,那位狗主人如果没有我,一定不能找到狗。我这种认识,至今不变,我永远是光荣的。大家知道,在那种情况下,我非那样做不可。正因为这样,我可以永远说这样的话:“我决不会用那种来路不明的钱”。

1.“就像久别重逢的老朋友一样”一句在文中有什么作用?

________________________________________________________________

2.结合全文,谈谈这篇小说以“光荣的事情”为题的好处。

________________________________________________________________

3.请赏析文中“我”的形象与作用。

________________________________________________________________

4.透过这个以小见大的故事,我们不难感受到作者睿智,小说不但诙谐幽默,而且耐人寻味。小说所揭示的社会现象在我们现在的社会中,也同样存在着。请联系现实加以说明。

________________________________________________________________

填空题