A businessman walks into a bank in San Francisco and asks for the loan officer. He says he is going to Europe on business for two weeks and needs to borrow $5,000.The bank officer says the bank will need some kind of security for such a loan. So the businessman hands over the keys to a Rolls Royce parked on the street in front of the bank. Everything checks out, and the bank agrees to accept the car as collateral for the loan. An employee drives the Rolls into the bank’s underground garage and parks it there.
Two weeks later, the businessman returns, and repays the $5,000 and the interest, which comes to $15.41.
The loan officer says, “We are very happy to have had your business, and this transaction has worked out very nicely, but we are a little puzzled. While you were away, we checked you out and found that you are a multimillionaire. What puzzles us is that why would you bother to borrow $5,000?”
Laughing, the businessman replies, “Where else in San Francisco can I park my car for two weeks for $15?”
小题1:The businessman walks into the bank with the true purpose of _________.
A.borrowing $5,000
B.meeting the loan officer
C.finding a place to park his car
D.showing how rich he is小题2:The loan officer is puzzled because _________.
A.he never thought he could meet a multimillionaire in his bank
B.he thinks the businessman is crazy to leave his car in the bank
C.he never thought the businessman could drive a Rolls Royce
D.he thinks $5,000 is so small a sum of money to the businessman小题3:The underlined word “collateral” in Paragraph 1 most probably means “_________”.
A.security
B.payment
C.reward
D.deal小题4:Which of the following words can best describe the businessman according to the story?
A.Honest.
B.Clever.
C.Rich.
D.Kind.
小题1:C
小题2:D
小题3:A
小题4:B
小题1:从短文最后一段Where else in San Francisco can I park my car for two weeks for $15?可知正确答案。
小题2:从短文第三段 While you were away, we checked you out and found that you are a 可知此商人为multimillionaire,应该不会缺 $5,000, 因此感到困惑。
小题3:从第一段中the bank will need some kind of security for such a loan,可猜出答案。
小题4:从文章最后一段可知答案。