问题 选择题

“那时(15世纪束)的欧洲正如一位作家所描绘的那样,象一个靠他人‘通过墙上的裂缝喂养的巨人’。但是,这位巨人的力量和知识正在增长,牢狱的围墙已不能长久地禁锢住他。”对这段话理解正确的是

A.“裂缝”说明东西方商路畅通

B.“巨人”仍处于中世纪的黑暗中,丝毫看不到光明

C.“牢狱”指的是封建神学的束缚

D.“巨人的力量”主要指商品经济和资本主义萌芽的发展

答案

答案:D

题目分析:本题主要考查学生准确解读材料信息的能力,材料中“牢狱的围墙”被突破是指西欧资本主义萌芽冲破束缚走向发展的道路,裂缝是指奥斯曼帝国控制了亚欧商路的枢纽,土耳其人的横征暴敛使正常的商业秩序遭到破坏,传统的东西方贸易几乎中断;牢狱指的是天然的地理障碍阻止西欧对外的交往;力量指的是资本主义萌芽的发展,知识是造船航海技术的提高,故选D。

阅读理解

Do you want to speak fluent English like native English speaker, like Obama or Cameron? Do you want to master business English? If your answers are yes, Just follow me!

Part I:                   

If you are hunting a chance to improve yourself in English, TOP ENGLISH CITY will be a smart choice. We are members of "the International Language Workshop" and enjoy both of the good honor in English teaching and high quality of our teaching team. We provide affordable, excellent English training programs for those who want to improve both their English knowledge and their language skills.

In TOP ENGLISH CITY, you will be a top English-speaker among your competitors and enjoy the advantage that your competitors have not. You will be proud of being a member of TOP ENGLISH CITY.

Courses designed:

Basic Studies:Sat. 8:00-10:00 a.m.

Intermediate(中级)Spoken English: Sun. 8:00-10:00 a.m.

Standard Spoken English: Sat. 8:00-10:00 a.m.

Basic Business English: Sun. 8:00-10:00 a.m.

Intermediate Business English: Sun. 7:00-9:00 p.m.

TOEFL Super Studies… Sun. 7:30-9:30 p.m.

Children's Weekend: Sat. &. Sun. 8:00 a.m. -5:00 p.m.

For more information, please contact:

Room 807 American Plaza Tianhexi Rd, 510150 Guangzhou

Tel: 86668888-8807

Part II : ENGLISH SALON

A place for you to practice your English, to exchange your English learning experiences, to know more about the culture of English-speaking countries, to make more friends who can speak very good English.

You will have free talks, famous English films and songs appreciation, English lectures and games; all are for you to improve yourself in English in the special, full-of-fun Salon.

How to Join:

We are a group with membership system, so if you want to join our group, please make an application to the Tianhe Office of Top English City, filling in the applying forms. You will be given a salon ID card, and becomes our member.

The Qualifications:

You must be fluent in English-speaking or and an English lover. Those who are now learning English in the Top English City will be advantageous.

For more information, please contact:  

Mr. Jiu Chan     at: 47129198 English Salon, your best friend! Join Right Now!

小题1:What is the function of the first paragraph ?

A.To raise the interest of readers.

B.To show the structure of the passage.

C.To list the function of fluent English.

D.To give a clue of the advertisement.小题2:Which choice can be filled in the blank of paragraph 2?

A.We have all the languages you want!

B.Enjoy English, enjoy your beautiful life!

C.Want to be an English teacher, follow me!

D.Top English City, your smart choice!小题3:According to the passage, which following courses can one person choose at a time?

A.Standard Spoken English and Basic Studies.

B.Basic Business English and Intermediate Spoken English.

C.TOEFL Super Studies and Standard Spoken English.

D.TOEFL Super Studies and Intermediate Business English.小题4:In which section of a newspaper can you read the passage ?

A.sports section

B.family section

C.advertisement section

D.entertainment section

单项选择题