问题 选择题

Your teacher ________ very angry at that moment because you talked back to her like that.

A.should have been

B.must have been

C.must be

D.might have been

答案

答案:B

B 考察情态动词。由语境可知。你那样对老师说话。想必他一定很生气。Should have done过去本应该做某事…实际上却未做;,must have done一定做了某事;might have done也许已经…;根据at the moment和talked可知此处是对过去事情的猜测,排除C项。由语境可知B正确。

单项选择题
阅读理解

A powerful earthquake struck the northeastern coast of Japan at two forty-six p.m. local time on March eleventh.2011. Japan's Meteorological Agency released its first tsunami(海啸) warnings just three minutes later. The country has one of the best earthquake early warning systems in the world.

There are more than four thousand Seismic Intensity Meters in place throughout Japan to measure earthquake activity. These meters provide information within two minutes of an earthquake happening. Information about the strength and the center of the earthquake can be learned within three minutes.

There are also concrete(混凝土) sea walls around much of the Japanese coastline. But these measures proved no match for the powerful earthquake and tsunami.

Costas Synolakis ,a tsunami expert at the University of Southern California in Los Angeles said,"Japan is one of those most well-prepared countries on earth in terms of tsunami warning. They had a warning. I think what went wrong is that they had not expected the size of this event."

He says there are two reasons for this. Japan has not had any event anywhere near as big as this one in the last one hundred fifty years. And scientists had not expected such a large earthquake happening off the coast of Japan.

The nine point zero magnitude earthquake was the fourth most powerful earthquake ever recorded worldwide. It was also the worst earthquake ever to hit Japan. The tsunami waves that followed were reported to have reached as high as thirteen meters in some areas.

Costas Synolakis says Japan's concrete sea walls were not built to handle such high waves.

Experts say early warning systems will continue to be limited by these facts until earthquakes and tsunamis can be predicted

小题1:Where can this passage probably be adapted from?

A.A magazine on science

B.A fairy Tale

C.A scientific fantasy book

D.A newspaper小题2:Which of the following statements NOT true ?

A.A terrible earthquake hit the northeastern coast of Japan

B.It was also the worst earthquake in Japan

C.The 9.0 earthquake was the fourth most powerful earthquake ever recorded in Japan

D.Japan's concrete sea walls was unable to handle such high waves.小题3:According to Costas Synolakis, why did Japan suffer such a loss?

A.The country has never experienced any event as big as this one over the past 150 years

B.Japan has the best earthquake early warning systems in the world.

C.There are not concrete sea walls around all of the Japanese coastline

D.The government didn’t announce its first tsunami warnings three minutes earlier.