问题 完形填空
For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.
My friend had mentioned that her father had a lot of children’s toys that he was looking to give away. She knew I had a three-year-old daughter so she thought of me first. I told her I would 36   it if I could get some nice things for my daughter, which I wouldn’t otherwise have been able
to  37 .
When I met her father, he began to explain that he was 38  once too and that he would hate to  39  things that could be very 40 . At first, he thought of taking everything to the Salvation Army but then he  41 to see if anyone he knew could use them first.
When he was  42 me around, I saw a bed, a slide(滑板),a kitchen set and many other things that made me surprised. As my eyes were wide and beginning to tear up a bit, he told me not to feel guilty. He said I was  43 him by getting rid of them.
As I was looking around, I did feel guilty, but I tried to remain more grateful than guilty because he told me to. Every time I tried to  44 him for giving my daughter all these  45 things, he would thank me right back and was grateful that these toys would be put to good use.
So, sometimes when we are helped by others, the others that helped us are helped as a side –effect. In the  46 of charity , it makes sense to feel grateful, but guilt is just as normal, I know we could have lived without a slide, which is why I do feel guilty, but I am grateful all the same because my daughter  47 enjoys all these nice things!
小题1:
A.wearB.repairC.appreciateD.check
小题2:
A.believeB.affordC.seeD.spare
小题3:
A.handsomeB.youngC.poorD.healthy
小题4:
A.throw awayB.hand outC.add upD.pick out
小题5:
A.suitableB.expensiveC.usefulD.dangerous
小题6:
A.continuedB.forgotC.hadD.decided
小题7:
A.drivingB.showingC.turningD.sending
小题8:
A.helpingB.savingC.troublingD.guiding
小题9:
A.praiseB.moveC.callD.thank
小题10:
A.wonderfulB.cheapC.strangeD.foreign
小题11:
A.habitB.endC.eyesD.corners
小题12:
A.sadlyB.hardlyC.secretlyD.really
答案

小题1:C

小题1:B

小题1:C

小题1:A

小题1:C

小题1:D

小题1:B

小题1:C

小题1:D

小题1:A

小题1:C

小题1:D

作者由于家贫,友人的父亲把其大量的玩具送给其女儿。作者在感到内疚的同时,也对友人父亲表示感谢。文章最后升华到,帮助别人的同时也在帮助自己。

1. Cappreciate表示感谢,此句为:如果我女儿得到那些好的玩具,我将很感谢他。Awear穿,Brepair修理,Dcheck检查,故选C。

2. Bafford付得起,买得起。此处用的否定,表示作者自己买不起玩具。Abelieve相信,Csee看见,Dshare分享,均不合题意,选B。

3. Cpoor贫穷的,友人父亲说他曾经也很穷,跟作者现在的处境一致,故选C。A. handsome英俊的,B. young年轻的,D. healthy健康的。

4. Athrow away扔掉,因为穷所以讨厌扔掉还有用的东西。B. hand out交出C. add up 增加,D. pick out选出,挑出,选A。

5. Cuseful 有用的,讨厌扔掉还有用的东西。A. suitable合适的 B. expensive  昂贵的,D. dangerous危险的,选C。

6. Ddecide to do sth决定做某事,为固定说法,是说决定先看看谁会用这些。A. continued    to do 继续做…B. forgot to do忘记做…C. had to do   不得不做…,选D。

7. Bshow around领…参观,固定搭配。A. driving开车,C. turning转向 D. sending发送不对。

8. C麻烦,友人父亲是说摆脱这些玩具是在麻烦作者,其它三个不合题意。

9. D感谢,每次作者要感谢友人父亲那些好的玩具时,他又马上感谢我(he would thank me right back),选D。

10.A好的,与上文的nice是一样的意思。B. cheap 便宜的C. strange奇怪的D. foreign外国的,故选A。

11.Cin one’s eyes在某人的眼中,是固定说法。

12.D真的,此句说她真的喜欢这些好的玩具,因为她自己没有。A. sadly悲伤的B. hardly几乎C. secretly秘密的,选D。

阅读理解

Recently there was a major discovery in the scientific research — the mapping of all DNA in a human gene(基因) is complete. Couple of years ago, this seems an impossible task for scientist to accomplish. All this progress in science leads us to believe that the day, when the human being will be cloned, is not far away. Human cloning has always been a topic of argument, in terms of morality(道德) or religion.

Taking a look at why cloning might be beneficial, among many cases, it is arguable that parents who are known to be at risk of passing a genetic limitation to a child could make use of cloning. If the clone was free of genetic limitations, then the other clone would be as well. The latter could be inserted in the woman and allowed to ripen to term. Moreover, cloning would enable women, who can’t get pregnant, to have children of their own.

Cloning humans would also mean that organs could be cloned, so it would be a source of perfect transfer organs. This surely would be greatly beneficial to millions of unfortunate people around the world that are expected to lose their lives due to failure of single (or more) organ(s). It is also arguable that a ban on cloning may be unlawful and would rob people of the right to reproduce and limit the freedom of scientists.

Arguments against cloning are also on a perfectly practical side. Primarily, I believe that cloning would step in the normal “cycle” of life. There would be a large number of same genes, which reduce the chances of improvement, and, in turn, development — the fundamental reason how living things naturally adapt to the ever-changing environment. Life processes failing to do so might result in untimely disappearance. Furthermore, cloning would make the uniqueness that each one of us possesses disappear, thus leading to creation of genetically engineered groups of people for specific purposes, and chances are that those individuals would be regarded as “objects” rather than people in the society.

Scientists haven’t 100% guaranteed that the first cloned humans will be normal. Thus, this could result in introduction of additional limitations in the human “gene-pool”.

Regarding such arguable topics in “black or white” approach seems very innocent to me personally. We should rather try to look at all “shades” of it. I believe that cloning is only legal if its purpose is for cloning organs; not humans. Then we could regard this as for “saving life” instead of “creating life”. I believe cloning humans is morally and socially unacceptable.

小题1:   Which of the following is true according to the passage?

A.Genetic limitation will be beneficial for some women

B.A large number of genes will prevent us from developing

C.Prohibition(禁止) of cloning might limit the freedom of scientists

D.First cloned humans might be normal according to scientists小题2:What’s the author’s opinion on cloning?

A.Cloning should be entirely banned

B.Cloning should be used in creating life

C.Cloning will take away the right to reproduce

D.Cloning is acceptable if it is used for cloning organs小题3:Which of the following shows the structure of the passage

多项选择题