I grew up poor — living with six brothers, three sisters and my mother. We had little money, but plenty of love and 36 . I was happy and energetic. I understood that no matter how poor a person was, he could still 37 a dream. My dream was 38 . By the time I was sixteen, I could throw a ninety-mile-per-hour baseball and 39 anything that moved on the field. I was also 40 : my high school coach was John, who not only 41 me, but also taught me how to believe in myself. He 42 me the difference between having a dream and showing conviction (信念). One particular incident with coach John changed my life forever. A friend 43 me for a summer job. This meant a chance for money in my pocket — money for a new bike, new clothes and the 44 of savings for a house for my mother. Then I realized I would have to 45 up summer baseball to handle the work schedule, and that meant I would have to tell John I wouldn’t be playing. When I told John, he was as 46 as I expected him to be. “You have your whole life to work,” he said, “Your 47 days are limited. You can’t afford to waste them.” I stood before him with my head 48 , trying to think of the words that would 49 to him why my dream of buying my mom a house and having money in my pocket was worth facing his 50 in me. “Well,” he asked, “is $3.5 an hour the 51 of a dream?” That simple question made 52 to me the difference between 53 something right now and having a goal. I devoted myself in sports that summer and 54 the year I was chosen by the Pittsburgh Pirates to play baseball, and 55 a $ 20,000 contract(合同). Later, I bought my mother the house of my dream!
|
小题1:A
小题2:D
小题3:A
小题4:C
小题5:C
小题6:A
小题7:B
小题8:D
小题9:C
小题10:C
小题11:B
小题12:C
小题13:B
小题14:D
小题15:D
小题16:B
小题17:A
小题18:A
小题19:D
小题20:C
梦想和现实的冲突该如何解决?文章给出了答案!
小题1:名词辨析。这里是指虽然我们穷,但是在家里我们能感受到爱和关注。
小题2:动词辨析。这里是指我可以有梦想。
小题3:上下文串联。根据下文的baseball可知我在运动方面有天赋。
小题4:动词辨析。Hit指击中;这里是指我能击中球场中的任何物体。
小题5:上下文串联。我能拥有John做我的老师,我很幸运。
小题6:上下文串联。根据下文可知教练不仅信任我们,还教会我们自己信任自己。
小题7:动词辨析,解析同上。
小题8:动词辨析。根据下文可知我的一个朋友推荐我去做暑期工来挣钱补贴家用。
小题9:上下文串联。这里是指开始存钱买房子。
小题10:短语辨析。这里是指如果我做了暑期工,我就得放弃暑假的训练。
小题11:形容词辨析。根据上下文可知教练对我主语的作法气得发疯。
小题12:上下文串联。这里是指挣钱的时间很长,但是训练的时间可不多。
小题13:动词辨析。这里是指教练在训斥我的时候我的头低着。
小题14:上下文串联。这里是指我意识到自己的错误,想着如何向教练道歉。
小题15:上下文串联。这里是指教练对我很失望。
小题16:名词辨析。每小时3.5美元就是梦想的价格吗?这是教练对我的劝导。
小题17:上下文串联。这里是指教练的一番话把道理讲的非常清楚。
小题18:动词辨析。这里是指现在得到的东西和未来实现的梦想。
小题19:介词辨析。是指在这年里,我被选中代表匹兹堡去打球。
小题20:动词辨析。这里是指给我提供了2万美元的合同。