问题 单项选择题 A1/A2型题

患者男,16岁,右上腹阵发性绞痛12小时。查体:T37.5℃,P78次/分,BP14.6/9.3kPa(110/70mmHg),腹软,剑突下深压痛,无反跳痛及肌紧张,Murphy征(-),肠鸣音正常。WBC11×109/L,中性粒细胞75%。最可能的诊断是()。

A.急性胆囊炎

B.急性消化道溃疡穿孔

C.急性化脓胆管炎

D.胆道蛔虫

E.急性胰腺炎

答案

参考答案:D

解析:胆道蛔虫病是常见的外科急腹症,以儿童及青、少年多见,临床表现的特点是剧烈的腹痛与较轻的腹部体征不相称,所谓"症征不符"。故答案应选D。

单项选择题
阅读理解

阅读理解。

                                                          Weight-consciousness

     For many years, I was convinced that my suffering was due to my size. I believed that when the weight disappeared, it would take old wounds, hurts, and rejections with it.    

     Many weight-conscious people also mistakenly believe that changing their body will fix everything.

Perhaps their worst mistake is believing that being thin equals being loved, being special, and being

cherished. We fantasize (幻想) about what it will be like when we reach the long-awaited goal. We work very hard to realize this dream. Then, at last ,we find ourselves there.      

     But we often gain back what we have lost. Even so, we continue to believe that next time it will be

different. Next time, we will keep it off. Next time, being thin will finally fulfill its promise of everlasting

happiness, self-worth, and of course, love.    

     It took me a long while to realize that there was something more for me to learn about beauty. Beauty

standards vary with cultures. InSamoa, a woman is not considered attractive unless she weighs morethan

200 pounds. More importantly, if it's happiness that we want, why not put our energy there rather than on

the size of our body? Why not look inside? Many of us strive (努力 ,奋斗 ) hard to change our body,

but in vain. We have to find a way to live comfortably inside our body and make friends with others and

cherish ourselves.When we change our attitudes toward ourselves, the whole world changes.

1. The passage tries to make the readers realize the importance of      _________.    

A. the body size    

B. cultural differences    

C. the attitude toward life    

D. different beauty standards 

2. The underlined word " everything" in the second paragraph    means"_______".   

A. all the problems    

B. all the efforts    

C. the whole world    

D. the total truth

3. What can be inferred about the author?   

A. The author is a Samoan.    

B. The author succeeded in losing weight.    

C. The author probably got wounded in wars or accidents.    

D. The author once was troubled by her/his weight.

4. According to the author, the common view of those who lost some    weight first and gained it back later is that______.    

A. they feel angry about the regained weight    

B. they don't care about the regained weight    

C. they feel optimistic about future plans on weight control    

D. they think they should give up their future plans on weight control