Nobody likes staying at home in a public holiday, especially when the weather is fine. Last august we decided to spend the day in the country. The only difficulty was that millions of other people had exactly the same idea. We moved out of the city slowly behind a long line of cars. But at last we came to a quiet country road and after some time, stopped at a lonely farm. We had brought plenty of food with us and we got it out of the car. It was very peaceful in the cool grass until we heard ringing at the top of the hill. What we saw made us pick up our things and run back to the car as quickly as possible. There were about two hundred sheep coming towards us down the path.
小题1: Nobody likes staying at home on a public holiday because ________.
A.the weather is especially fine that day
B.everyone is afraid of being busy at home
C.he feels too crowded at home that day
D.each wants to have a good time in the country小题2: The family stopped at a lonely farm__________.
A.to watch sheep
B.to have a meal
C.to visit someone
D.to find something小题3: They ran to their car_________.
A.to hide themselves
B.to enjoy their dinner
C.so as not to be in the way
D.to get their guns and shoot at the sheep小题4: Which of the following is true?
A.the road to the country is very busy on a public holiday.
B.the cars were too many to move that day.
C.seeing 200 sheep coming, they were very afraid.
D.that day they didn’t have any meal.
小题1:D
小题2:B
小题3:C
小题4:A
题目分析:本文讲述在假期里我和家人一起外出度假所遇见的事情。
小题1:D 推理题。根据文章第一行Nobody likes staying at home in a public holiday, especially when the weather is fine.说明很多人都想在天气很好的假期里外出度假,故D正确。
小题2:B 细节题。根据4,5行But at last we came to a quiet country road and after some time, stopped at a lonely farm. We had brought plenty of food with us and we got it out of the car.可知他们停车是下来吃饭的,故B正确。
小题3:C 推理题。根据文章最后三行What we saw made us pick up our things and run back to the car as quickly as possible. There were about two hundred sheep coming towards us down the path.说明我们山上有绵羊下来,我们赶快收拾东西宾语挡住了羊的路。故C正确。
小题4:A 细节题。根据文章3,4行We moved out of the city slowly behind a long line of cars.说明路上车很多。故A正确。
点评:本文讲述在假期里我和家人一起外出度假所遇见的事情。本文细节题居多,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置。仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案。