I was driving around downtown one afternoon in the winter. I 1 a red light and stopped. As I was 2 , I saw a young guy standing on my left. He was 3 in the face and holding a cardboard sign with some 4 on it. When you’re in the heart of downtown, it’s pretty 5 to see homeless people asking for 6 . Generally, I would pass them, but this time when I glanced over the sign, I 7 . I can’t remember what the sign said exactly, but it was something like: “ 8 money / food, have stomach cancer, homeless, anything helps.” I didn’t know why, but for some 9 this particular sign struck me. The 10 had just turned green, and there was a line of lunch rush hour traffic behind me. I went back and forth in my 11 a hundred times in that next 12 about whether I should do something. “Should I help? 13 on? Should I do something?” I didn’t. I did nothing. The traffic moved 14 , and I went with it. About a block(街区)or two away, my heart had sunk simply for this guy. I felt so 15 for him. So, I decided to go back and ask him 16 I could buy him lunch and hear his story. It took me about five minutes to 17 and back on to the same street where I had seen him. It was just five minutes — but he was 18 . “Where did he go so fast?” I wondered. So, there was 19 left to do except drive on. If you get a special nudge(想做的事)from inside you, 20 consider acting on it. Don’t miss out — for yourself and for that other person.
|
小题1:A
小题2:C
小题3:B
小题4:D
小题5:A
小题6:C
小题7:A
小题8:B
小题9:D
小题10:C
小题11:A
小题12:B
小题13:D
小题14:C
小题15:B
小题16:A
小题17:B
小题18:D
小题19:C
小题20:D
题目分析:本文的主要内容是,这是一篇记叙文。主要讲了作者在等红灯时,遇到一个需要帮助的人,作者犹豫再三,开车而过,但作者心里很不安,于是回去找那个人,但那个人已经走了。通过这个故事作者告诉我们遇到自己想做的事时,一定要认真按照自己的想法及时去做,不要错过了,徒留后悔在心头。
小题1:这里想说我走到了红灯前并且停下来,came up to走上前来 came from来自于 came up with提出came in进来,故选A。
小题2:这里想说当我正在等的时候,waiting等待,故选C。
小题3:根据下文have stomach cancer,可知这里想说他的脸很苍白,pale苍白的,故选B。
小题4:根据I can’t remember what the sign said exactly, but it was something like: “Need money / food, have stomach cancer, homeless, anything helps.”可知这里想说纸板上写了一些字,故选D。
小题5:根据Generally, I would pass them,故选A,common普通的。
小题6:这里想说当你走到市中心,看到一些无家可归的人向你要钱是很常见的,故选C。
小题7:根据Generally, I would pass them, but this time when I glanced over the sign,故选A,stopped停下来。
小题8:根据money / food, have stomach cancer, homeless, anything helps.故选B,Need需要。
小题9:这里想表达因为某些特殊的原因,我被这个特殊的告示打动了,故选D,reason原因。
小题10:根据 I came up to a red light and stopped.故选C。
小题11:根据a hundred times in that next second about whether I should do something.可知这里想说我脑海中来来回回的想,mind头脑中,故选A。
小题12:这里想说下一秒我会想我是否应该做些什么,second秒,故选B。
小题13:这里想说我应该帮助他,还是驱车而过呢?drive on继续开车,故选D。
小题14:这里想说车流在向前走,forward向前的,故选C。
小题15:根据So, I decided to go back and ask him if I could buy him lunch and hear his story.可知这里想说我感觉很不安,upset不安的,故选B。
小题16:这里想表达我决定返回去,问他我能否给他买午餐并且听他的故事,故选A。
小题17:根据and back on to the same street where I had seen him. turn around转身回去,故选B。
小题18:根据“Where did he go so fast?” I wondered. Gone走了 ,故选D。
小题19:这里想说除了开车,没有任何事可做,nothing没有事情,故选C。
小题20:这里想说认真地考虑去行动,seriously认真地,故选D。
点评:答题前一定要略读全文,把握文章要表达的主题,注意前后句与句,段落与段落之间的关系。答题中,一定要认真分析,注意选项与上下文的关系,与前后单词的关系。对于一时没有太大的把握的题可以放到最后再来完成,因为有时答案可以从下文内容体现出来。答完后再通读一遍文章,看看所选选项能不能是语句通顺,语意连贯。