问题 阅读理解

My eighth grade consisted of 28 classmates. We knew each other so well that most of us could distinguish each other's handwriting at a glance. Although we grew up together, we still had class outcasts.From second grade on, a small group started harassing (骚扰) two or three of the others.I was one of those two or three, though I didn't know why.In most cases when children get picked on, they aren't good at sports or they read too much or they wear the wrong clothes or they are of a different race.But in my class, we all read too much and didn't know how to play sports.We had also been brought up to carefully respect each other's race.This is what was so strange about my situation.Usually, people are made outcasts because they are in some way different from the larger group.But in my class, large differences did not exist.It was as if the outcasts were invented by the group out of a need for them.

The harassment came in the form of laughter when I talked, and rolled eyes when I turned around.If I was out on the playground and approached a group of people, they often fell silent.Sometimes, someone would not see me coming and I would catch the tail end of a joke at my expense.

There was another girl in our class who was perhaps even more rejected than I.She provided the group with a lot of material for jokes.One day one popular girl came up to me to show me something she said I wouldn't want to miss.We walked to a comer of the playground.Three or four girls there were reading aloud from a small book, which I was told was the girl's diary.

I sat down and, laughing till my sides hurt, heard my voice finally mixed with the others.Often being accepted by others is more satisfying than being accepted by oneself, even though the satisfaction does not last.Looking back, I wonder how I could have participated in making fun of this girl when I knew perfectly well how it felt.If I were in that situation today I would react differently, but I can't honestly be sure.

小题1:The author was made an outcast because ____.

A.she couldn't play sports as well as others

B.her classmates needed to find an outcast her

C.her classmates found her clothes funny

D.family belonged to a minority group小题2:How was the author treated as an outcast?

A.She was refused to approach others.

B.No one responded to her talking.

C.She was often the target of teasing.

D.Her diary was often made public.小题3:What did the author do to the girl mentioned in Paragraph 3?

A.She showed great sympathy with the girl.

B.She found more materials about the girl for jokes.

C.She stopped the others from hurting the girl.

D.She joined others in making fun of the girl.小题4:What does the passage intend to tell us?

A.Everyone is likely to become an outcast.

B.We shouldn't hit a person when he is down.

C.Everyone has a desire to be accepted by others.

D.One should pay somebody back in his own way.

答案

小题1:B

小题2:C

小题3:D

小题4:C

题目分析:文章大意:作者自己曾被排斥,但却和同学一起嘲笑另一名女孩。这告诉我们一个事实:我们每个人都希望被别人接纳。

小题1:细节理解题。由第一段最后一句话“It was as if the outcasts were invented by the group out of a need for them.”可知,作者被排斥是因为她的同学需要找到一个人来排斥。选B

小题2:细节理解题。由第二段的句子The harassment came in the form of laughter when I talked, and rolled eyes when I turned around.可知,作者经常成为被取笑的对象。选C

小题3:细节理解题。由第四段的句子I wonder how I could have participated in making fun of this girl when I knew perfectly well how it felt可知,作者也加入了嘲笑那名女孩的行列。选D

小题4:推理判断题。由最后一段的句子:Often being accepted by others is more satisfying than being accepted by oneself, even though the satisfaction does not last.可知,我们每个人都希望被别人接纳。选C

完形填空
完形填空

    Although it was autumn, the snow was already beginning to fall in Tibet (西藏). Our legs were so
heavy and cold that   1   felt like big pieces of ice. Have you   2   seen snowmen ride bicylces? That's
what we looked like! Along the way children who were   3   long wool coats stopped to look at us.
In the late   4   we found it was so cold that our water bottles froze (结冰). However, the lakes   5  
 like glass in the setting sun and loooked wonderful.
    Wang Wei rode in front of me as usual. She was in high spirt and I knew I didn't need to   6   her.
To climb the mountains was hard work but as we   7   us, we were surprised by the view. We seemed
to be able to see for miles, and we were so high that we found ourselves cycling through clouds. After
a while, we began going   8   the mountains. It was great fun especially as it slowly became much   9  .
At the foot of the mountains, colourful butterflies flew around us and we saw many sheep eating green
grass. Then we had to  10 . Our caps, gloves and trousers for T-shirts and shorts.
    In the early evening we stopped to  11 . We put up our tent and then we ate. Afte supper Wang Wei
went to sleep but I stayed  12 . At midnight the sky became clearer and  13  and the stars grew brighter.
As I  14  below the stars I thought about how far we had already travelled.
    We will reach Dali in Yunan Province soon, where our cousins will join us. We  15  hardly wait to see
them!

( )1. A.we       
( )2. A.never   
( )3. A.dressed in
( )4. A.morning  
( )5. A.shine  
( )6. A.follow  
( )7. A.looked at 
( )8. A.up    
( )9. A.colder  
( )10. A.charge 
( )11. A.make beds
( )12. A.alive   
( )13. A.cloudy   
( )14. A.lie    
( )15. A.may    
B.you            
B.ever       
B.put on      
B.afternoon    
B.shining     
B.encourage    
B.looked after  
B.down       
B.drier       
B.check       
B.make friends  
B.alone       
B.foggy       
B.lied       
B.can        
C.they       
C.even    
C.taken off  
C.evening   
C.shines   
C.remind  
C.looked for
C.around   
C.warmer   
C.chase    
C.make camp   
C.away    
C.noisy    
C.lay     
C.must    
D.it             
D.yet          
D.dressed up     
D.night        
D.shone        
D.discover     
D.looked around           
D.into         
D.wetter         
D.change       
D.make money     
D.awake          
D.quiet          
D.laid           
D.shall        
单项选择题