问题 阅读理解

It has taken 90 years since she was born in a poor house in County Limerick for a woman considered America’s oldest illegal immigrant to get her Irish passport.It will be a few more months before Josephine Stout will finally be declared a US citizen, entitling(赋于…权力) her to a pension and other benefits.

Despite having lived in America for most of her life since she arrived in 1923, the great-grandmother was declared an undocumented alien(华侨)in 1999, when she tried to claim state aid to help raise her seven grandchildren, who were left orphaned when her daughter was killed by a robber over$20.

Even though she has never considered herself Irish, noting “I don’t even have an accent,” she didn’t officially exist as an American when officials in Chicago insisted that she prove her citizenship in order to qualify for benefits. But she had no birth certificate or passport when she arrived on an immigrant ship from Ireland from Ireland with her parents, who had 12 other children.

She never gave the matter much thought until 1999, when she was in her late 70s and needed assistance to raise her grandchildren. For 12 years, Mrs. Stout managed to support the family by doing various jobs. But her life was hard and marked by tragedy. Her husband died in 1996, and her son Thomas died in a car accident with his girlfriend in 1985. Her only surviving child, Rosemary, died of cancer in 2009.

A Catholic charity referred her case to Chicago Irish Immigrant Support(CIIS), which alerted the Irish Consulate(领事馆). Through them, they tracked down her birth certificate, the website irishcentral.com reported. The document, in turn, allowed her to receive her Irish passport, and eventually her American green card in September 2011, which was dated back to November 1, 1923.

小题1:What will happen to a person if he has no green card in the US?

A.he cannot get any chance to get education

B.he can’t have a pension and other benefits

C.his citizenship will be taken away

D.he has to take illegal part-time job小题2:Josephine couldn’t be a legal immigrant because ______.

A.she was named an undocumented alien

B.she arrived in American in a secret way

C.She couldn’t find her proper certificates

D.She has too many brothers and sisters小题3:We can imply from the 4th paragraph that ______.

A.Josephine lived a lonely life for many years

B.Thomas was always driving carelessly

C.Josephine was a strong-willed woman

D.Mrs. Stout, Josephine’s friend, helped her a lot.小题4:Please arrange the following events in the correct order according to the text.

a. Josephine’s birth certificate was found.

b. Josephine received her green card.

c. The Catholic charity contacted CIIS.

d. The birth certificate was shown on a website.

e. Josephine was offered her Irish passport.

A.a-b-c-d-e

B.c-d-e-a-b

C.a-d-c-b-e

D.c-a-d-e-b

答案

小题1:B

小题2:C

小题3:C

小题4:D

题目分析 Josephine Stout在领事馆的帮助下得到护照和美国绿卡的故事。

小题1: B细节题。根据第一段It will be a few more months before Josephine Stout will finally be declared a US citizen, entitling her to a pension and other benefits.得知如果没有绿卡,就没有退休金和其它福利。故选B项。

小题2:C 细节题。根据第三段Even though she has never considered herself Irish, noting “I don’t even have an accent,” she didn’t officially exist as an American when officials in Chicago insisted that she prove her citizenship in order to qualify for benefits.得知应选 C项。

小题3:C推断题。根据第四段For 12 years, Mrs. Stout managed to support the family by doing various jobs得知,她十分的坚强来养活一家人。故选 C项。

小题4:D排序题。此类题首先进行比较 得出先来判断a c 哪个在前,根据最后一段先联系A Catholic charity referred her case to Chicago Irish Immigrant Support,而后找到出生证明,故c 在前,排除A C项。再比较一下a d e 哪个在前,最后 一段hrough them, they tracked down her birth certificate, the website irishcentral.com reported.得知a 在前,故选 D 项。

考点 故事类阅读。

阅读理解

As the Internet’s influence grows, the potential for danger also escalates (逐步上升). One of these dangers is from cyber-bullying. Cyber-bullying (网络欺凌) is repeatedly hurting someone else through the use of technology. It consists of sending or posting cruel messages, photos, or videos on the Internet or other electronic media with the intent of damaging the reputation of the target. Imagine being a 13-year-old girl discovering a cell phone picture of her changing clothes for gym class has been sent to all her classmates. Or imagine being an 11-year-old boy who is scared to go to school because an unknown bully sent him an instant message saying that he is so fat that he should kill himself. Cases such as these are happening every day, leading kids to be depressed and unable to concentrate.

Worse yet, parents are oblivious (忽视的) to what is happening. Only 15 percent of parents even know what cyber-bullying is. And anyone who thinks that their child is not a victim or a bully is probably wrong. 90 percent of middle school students have had their feelings hurt online and 75 percent have admitted to visiting a website attacking another student.

Unlike traditional schoolyard bullying, where a bully has a name and a face, cyber-bullying gets much of its power from anonymity (匿名). A cyber bully might design a website posting cruel remarks about a classmate and never tell anyone that he or she was the creator. The cyber-bullying also gets its power from the scope (范围) of its audience. Within seconds, a cyber bully can send an e-mail to everyone he or she knows, inviting them to take part in an online poll (民意测验) of who is the ugliest kid in their class. Victims can be picked on day and night from any place.

The good news is that you can help stop cyber-bullying. By making parents and educators aware of what is going on and encouraging them to take quick and strong action when cyber-bullying cases happen, you can help make technology constructive, not destructive, for young people.

小题1:What can we learn from the second paragraph?

A.Not many students have known of cyber-bullying.

B.Parents may not know their child is a victim of cyber-bullying.

C.Parents know a lot of cyber-bullying.

D.Most of the students have not been hurt by cyber-bullying.小题2:What does the author think of the cyber-bullying?

A.It is not as harmful as people think.

B.It is too complex a problem to settle.

C.It will not affect the relationship between classmates.

D.It can be stopped through our efforts.小题3:What will probably be discussed in the following passage?

A.How to prevent cyber-bullying.

B.What parents and educators think of cyber-bullying.

C.How to make parents aware of cyber-bullying.

D.How to make good use of technology.

单项选择题