问题 多项选择题

下列关于商业助学贷款合同的说法,正确的是( )。

A.在签订有关合同文本前,贷款发放人应履行充分告知义务

B.对采取抵押担保方式的,如抵押物为共有财产,贷款发放人应要求抵押物共有人当面签署抵押合同

C.合同填写禁止涂改

D.合同填写并经填写人员复核无误后,贷款发放人应负责与借款人签订合同

E.合同填写并经填写人员复核无误后,如有担保人,贷款发放人应负责与担保人签订合同

答案

参考答案:A,B,C

解析: 同笔贷款的合同填写人与合同复核人不得为同一人,合同填写并复核无误后,贷款发放人应负责与借款人(包括共同借款人)、担保人(抵押人、出质人、保证人)签订合同,所以D、E选项说法错误。

阅读理解

When my daughter was five, we gave her a piano as her birthday gift, with great excitement; she began learning piano under the teacher’s guidance. However, when she was no longer curious about it, she became sick of it. After all, it is a tough job to learn piano, not to mention the daily routine of practice. Therefore, every time, I had to urge her again and again, either to force or offer her some profits for the practice. She always felt uncomfortable sitting on that stool, so she would either scratch her nose or ears, or hide in the bathroom for quite a long while.

Her first teacher left and moved somewhere else; my friend introduced me to an American teacher. The American teacher’s way of teaching was complete American style. After practicing, she would give my daughter some good comments on the excellent part (despite it being just a small one), and then point out what should be improved. What’s more, every time she came, instead of beginning the lesson right away, she would first play some music. She said, “To learn playing the piano, you should learn not only the skills of playing, but more importantly, to feel the music and love it.”

To my surprise, my daughter gradually became fond of piano lessons. Sometimes she even would like to show off a little bit in class after her skill had reached a certain level. Her confidence and sense of achievement were enhanced with the appreciation and acknowledgement from her teachers and classmates.

Surprisingly, my daughter said to me one day, “Mom, I was lucky because you didn’t give up my piano lessons.Learining piano is like climbing a mountain. You’ll feel tired when you are on the way. When you look down from where you are, you will realize that you have been making progress. But if you stop, you will never take one more step.” Hearing these inspiring words, I could not hold back my tears, thinking: that is the very thing I want to teach her, something that is more important than learning piano.                                     

56. My daughter __________ when she was not curious about piano.

A. became sick         B. got tired of it        C. felt tired          D.felt relaxed

57. According to the passage, what is most important for the children to learn to play the piano _______

A.praise            B.encourage           C.force             D.help

58. What made my daughter interested in piano again?

A. Showing off in class.                        B. Her skillful performance.

C. Her confidence and sense of an achievement.     D. Her acknowledge from classmates.

59. What is best title of the passage?

A.Piano is an useful instrument                  B. American teachers are excellent.

C.Playing the piano is very important             D. Be addicted, and you’ll succeed

单项选择题