问题 阅读理解

Dear Michael,

I’m very glad to be your pen-friend. My name is Li Tian, and my English name is Leo. I’m from Wuhan. It’s in the middle of China. I’m in the Number 3 Middle School. There are 55 students in my class, and 28 are boys. From Monday to Friday, we have Chinese, math, physics and P.E. in the morning. I like Chinese and physics, because they’re interesting. I don’t like math. It’s too boring. At noon, I have to have lunch at school because my home is far from my school. We usually have two classes in the afternoon. After school , I like watching TV and listening to the music. I also like playing football, but not the American football.

Please write to me soon.

Yours,

Leo

小题1:This letter is for_____.

A.Leo

B.Mike

C.Li Tian

D.Michael小题2:There are _____girls in Leo’s class.

A.55

B.28

C.27

D.50小题3:How many classes does Leo g have every weekday(工作日)?

A.Four.

B.Five.

C.Two.

D.Six小题4:Where is Leo from?  He is from ______.

A.America

B.A middle part of China

C.Brazil

D.England

答案

小题1:A

小题2:C

小题3:D

小题4:B

题目分析:这篇短文是一个中国男孩写给他的笔友米歇尔的一封信,在信中李天主要介绍了自己的在校情况及学习生活。

小题1:根据信的末尾署名,可知这封信来自里奥,故选A.

小题2:根据There are 55 students in my class, and 28 are boys.计算可知女孩有27个,故选C。

小题3:根据we have Chinese, math, physics and P.E. in the morning.……We usually have two classes in the afternoon.可知在工作日他们一天上六节课,故选D。

小题4:根据and my English name is Leo. I’m from Wuhan. It’s in the middle of China.描述,可知选B。

点评:本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同。

选择题
问答题 简答题