问题 单项选择题

下列属于存托凭证业务中,托管银行所提供的服务是( )。

A.按照ADR持有人的要求领取红利或利息,用于再投资或汇回ADR发行国

B.负责ADR的注册和过户

C.负责保管ADR所代表的基础证券

D.负责对公司管理监督

答案

参考答案:C

解析:解  析:在ADR的有关业务机构中,托管银行是由存券银行在基础证券发行国安排的银行。托管银行主要负责:(1)ADR所代表的基础证券的保管;(2)根据存券银行的要求领取红利或利息,用于投资或汇回ADR发行国;(3)向存券银行提供当地的市场信息。

阅读理解

A funny thing happened on the way to the communication revolution: we stopped talking to one another.

I was walking in the park with a friend recently, and his cell phone rang, interrupting our conversation. There we were, walking and talking on a beautiful sunny day and suddenly, I became invisible, absent from the conversation.

The telephone used to connect you to the absent. Now it makes people sitting next to you feel absent. Why is it that the more connected we get, the more disconnected I feel? Every advance in communication technology is a tragedy to the closeness of human interaction. With email and instant messaging over the Internet, we can now communicate without seeing or talking to one another. With voice-mail, you can conduct entire conversations without ever reaching anyone. If my mom has a question, I just leave the answer on her machine.

As almost every contact we can imagine between human beings gets automated, the emotional distance index goes up. You can’t even call a person to get the phone number of another person any more. Directory assistance is almost always fully automated.

I am not against modern technology. I own a cell phone, an ATM card, a voice-mail system, and an email account. Giving them up isn’t wise. They’re a great help to us. It's some of their possible consequences that make me feel uneasy.

More and more, I find myself hiding behind e­mail to do a job meant for conversations or being relieved with voice-mail picking up because I don't really have time to talk. The industry devoted to helping me keep in touch is making me lonelier.

小题1:Which of the following would be the best title of the passage?

A.The Advance of Modern Technology

B.The Consequences of Communication Technology

C.The Story of Communication Revolution

D.The Automation of Modern Communication小题2:Which is NOT TURE according to the passage?

A.The author has decided not to use his phone when he is with his friend.

B.Modern technology makes it hard for people to have a face-to-face talk.

C.The limited use of communication device brings much inconvenience to the author.

D.The industry intended to keep people in touch is taking them away from each other.小题3:The writer feels that the use of modern communication is ______.

A.satisfying

B.encouraging

C.disappointing

D.embarrassing小题4:The passage implies that ______.

A.modern technology is bridging the people

B.modern technology is separating the people

C.modern technology is developing too fast

D.modern technology is interrupting people

多项选择题