问题 阅读理解

To Jim,

Hi, Jim. I’m a Chinese girl .My English name is Betty. I’m a student. I live in Nanjing with my parents. Nanjing is a big city in China. I like playing table tennis and running. I like listening to music, too . My favourite food is rice and fish. My dad is a doctor and my mum is a worker.

To Betty,

Hi, Betty. I’m a boy. My name is Jim Hand. I’m a student, too. I live in London with my parents and my sister. London is big , too. It’s in England. My sister likes reading books, but I like watching TV. She can type and write Chinese. I can draw and sing very well. My parents are both teachers.

小题1:Betty is a(an)         .

A.Chinese girl

B.English girl

C.Chinese teacher

D.English teacher小题2:The boy’s family name is           .

A.Green

B.Hand

C.Jim

D.Tom小题3:Betty’s favorite sport is           .

A.walking

B.playing football

C.listening to music

D.playing table tennis and running小题4:Who can write Chinese?

A.Jim

B.Betty

C.Jim’s sister

D.Betty’s father小题5:Jim’s mother is a          .

A.worker

B.doctor

C.secretary

D.teacher

答案

小题1:A

小题2:B

小题3:D

小题4:C

小题5:D

题目分析:这是一篇自我介绍的短文,分别是吉姆和贝蒂写给对方的贝蒂介绍了自己的居住地,爱好和父母的工作,吉姆介绍了自己的全名,父母和姐妹的情况,以及父母的工作。

小题1:A细节理解题。句意:贝蒂是    。A. Chinese girl中国的女孩;B. English girl英国的女孩;C. Chinese teacher语文老师;D. English teacher英语老师。根据第一句可知,答案是A。

小题2:B细节理解题。句意:男孩的姓氏是       。根据句子My name is Jim Hand.可知答案是B。

小题3:D细节理解题。句意:贝蒂最喜欢的运动是         。根据文中第一段的I like playing table tennis and running.可知答案是D。

小题4:C细节理解题。句意:谁会写汉语?根据文中句子My sister likes reading books, but I like watching TV. She can type and write Chinese.可知答案是C。

小题5:D推理判断题。句意:吉姆的妈妈是一个      。A. worker工人;B. doctor医生;C.Secretary秘书;D. teacher老师。文中最后一句是My parents are both teachers.(我父母两人都是教师。)故选D。

单项选择题
名词解释