问题 单项选择题

施工现场室外消火栓间距不大于()。

A.120m

B.140m

C.160m

D.180m

答案

参考答案:A

解析:此题有一定专业性,对于具备一定工程实践经验的考生来说,此题有一定难度,主要考核施工现场临时消防的知识点。根据《建设工程施工现场消防安全技术规范》GB00720-2011第5.3.7条,施工现场临时室外消防给水系统的设置应符合下列规定:(1)给水管网宜布置成环状;(2)临时室外消防给水干管的管径应依据施工现场临时消防用水量和干管内水流计算速度计算确定,且不应小于DN100;(3)室外消火栓应沿在建工程、临时用房及可燃材料堆场及其加工场均匀布置,与在建工程、临时用房及可燃材料堆场及其加工场的外边线的距离不应小于5m;(4)消火栓的间距不应大于120m;(5)消火栓的最大保护半径不应大于150m。故本题正确选项应为"A.120m"。

阅读理解

B

Until I started my Happiness Project, I didn’t think much about rituals and whether they made me happy. But when I reflected on them, I realized that I found rituals both calming and energizing.

For example, in my high school, exams were taken very seriously. When everyone was steeled at a desk, the teacher would pass out the papers, and we would lay them face down. She would return to the front of the classroom, look at the clock, and say quietly, “It is 9:10 now. You have two hours. Be sure to read all the instructions carefully”—then a pause —“you may turn over your test paper and begin now.” This familiar, quiet formula made the start of an exam into a little ritual that put me in the right frame of mind to  face a tense exam.

In kindergarten, after singing a good-bye song, the children stand in a circle in the classroom, while the grown-ups wait in a line outside the door. The teacher calls the children’s names, one by one, and the child comes to the door to get a big hug and to leave. The orderliness of this process keeps everyone calm and cheerful.

So think about rituals in your life. Take a moment to taste the enjoyable ones. Think about opportunities to heighten the experience of an ordinary occasion by treating it with special consideration. This is particularly useful if it’s a stressful or emotional experience, discussing a child’s report card, giving a performance review. Packing for a trip, or getting ready for a date.

Studies show that family traditions and family rituals encourage children’s social development and improve feeling of family. They’re not just important for children but for the whole society. 

61.From the passage we know that__________.

A.rituals can make the whole society happy and peaceful

B.the author felt nervous when he took exams in high school

C.the exams in high school was a mess

D.the children are nervous as the adults wait to watch their performance

62.The author mentions all of the ritual items in paragraph 3 EXCEPT _________ .

A.singing a good-bye song

B.standing in a circle in the classroom

C.children getting a big hug

D.grown-ups shaking hand with the teacher

63.Studies show that one way to encourage child’s social development is to___________.

A.train their parents for rituals

B.communicate with children

C.form family rituals

D.praise their good actions

问答题 简答题