问题 单项选择题

甲材料账面结存数量为9 000千克,实际盘点数量为9 050千克,甲材料的盘存结果是( )。

A.盘盈

B.盘亏

C.不盈也不亏

D.无法判断

答案

参考答案:A

解析: 账面结存数量小于实际盘点数量为盘盈。

阅读理解

How difficult change is depends a lot on your attitude towards it and your resistance to it. Your attitude to change can make the whole transformation process much easier.

Imagine change as a pair of shoes and this will help you understand change and how it works. I am sure that you have ever had a comfortable pair of shoes in your life. A pair of shoes is so comfortable that you really don’t want to get rid of them.

You know you need a new pair, and may even have them, but you don’t want to wear them because you are comfortable with your current pair. Besides, the new pair may hurt your feet, give you blisters(水疱) or be awkward to wear to start with. So, you resist the new shoes. However, you know that this new pair would be much better for your feet, and after the initial discomfort they would probably be even more comfortable, yet you still resist.

Do you know I’m doing this now? I’m wearing my comfortable shoes and they feel good. They have a hole in each heel, and the sole is starting to fall off, but I’m persisting in wearing them.

This describes change exactly; change of our habits, change of our thought patterns. We stick with the old patterns because they are comfortable. Yet once we get over the initial pain of the transformation, the new pattern will be comfortable and feel good until the time comes when we need another new pair of shoes.

小题1:Why do people prefer old shoes to new ones?

A.They have much emotion in the old ones.

B.They are more comfortable.

C.New shoes always harm the feet.

D.They look better than the new ones.小题2: According to the passage, we know that people ______.

A.don’t realize the benefit of the new shoes very well

B.are positive and open-minded to accept new things

C.actually know the change will finally be good for them

D.don’t accept new patterns because they are not good小题3: What can be inferred from the passage?

A.Once we form a habit, it’s difficult to change it.

B.Most people pay more attention to the future life.

C.One’s attitude towards something is usually traditional.

D.The more often we change, the better our life will be.

单项选择题

A narrowing of your work interests is implied in almost any transition from a study environment to managerial or professional work. In the humanities and social sciences you will at best reuse only a fraction of the material (1) in three or four years’ study. In most career paths academic knowledge only (2) a background to much more applied decision-making. Even with a " training " form of degree, (3) a few of the procedures or methods (4) in your studies are likely to be continuously relevant in your work. Partly this (5) the greater specialization of most work tasks compared (6) studying. Many graduates are not (7) with the variety involved in (8) from degree study in at least four or five subjects a year to very standardized job (9) . Academic work values (10) inventiveness, originality, and the cultivation of self-realization and self-development. Emphasis is placed (11) generating new ideas and knowledge, assembling (12) information to make a " rational " decision, appreciating basic (13) and theories, and getting involved in fundamental controversies and debates. The humanistic values of higher (14) encourages the feeling of being (15) in a process with a self-developmental rhythm. (16) , even if your employers pursue enlightened personnel development (17) and invest heavily in " human capital " —for example, by rotating graduate trainees to (18) their work experiences—you are still likely to notice and feel (19) about some major restrictions of your (20) and activities compared with a study environment.

(18)()

A.improve

B.introduce

C.vary

D.achieve