问题 阅读理解

I love music. I learned to play the guitar at 11 and I wrote my first song four years later. My dream -----to become a country singer.

After years of hard work, a record company was showing interest in me. One day during a trip to mountains, a friend gave me a bit of meth, a kind of drugs(毒品). I smoked it. And that was all that I thought about for the next year and a half. I couldn’t live without it.

When the police came to me, I looked like death. The first seven days in prison(监狱), I just slept. When I woke up on the eighth day, I had never known such shame and guilt(罪恶感). I walked down the hall to the pay phone. My mama is the best person on the earth, and I knew this was going to break her heart. When I heard her voice on the phone, I told her where I was. She just said, “Son, no matter what you did, I love you forever(永远).

Her words gave me the confidence to face my trouble(麻烦). And I also realized(意识到) this was my chance to start a new life.

When people hear my words, I hope they will not make the same mistake(错误) as I have, but I know that you can overcome(克服) almost anything, especially smoking drug. That’s why I share my story here.

小题1:The writer wrote his first song when he was ____ years old.

A.11

B.13

C.15

D.17小题2:Why was the writer put into prison?

A.Because he offered others meth.

B.Because he took drugs.

C.Because he refused the company.

D.Because he didn’t pay for his phone.小题3:Which is right according to ( 根据 ) the passage?

A.He will start a new life.

B.He gave his friends a bit of meth.

C.His father helped him a lot.

D.He goes on smoking drug.

答案

小题1:C

小题2:B

小题3:A

题目分析:本文叙述了作者因为吸毒被警察关进了监狱,当他给他的妈妈打电话时,他知道这回伤他妈妈的心。但是她妈妈却说:“儿子,无论你做了什么,妈妈永远爱你”。她的这些话给作者带来了面对麻烦的信心,他决定开始新的生活。作者希望大家不要犯同样的错误,要克服任何困难,尤其是吸毒。

小题1:推理判断题。根据I learned to play the guitar at 11 and I wrote my first song four years later.可知作者11岁学习弹吉他,四年后写了第一首曲子,因此是他15岁写的第一首曲子。故选C。

小题2:推理判断题。根据a friend gave me a bit of meth, a kind of drugs(毒品). I smoked it可知一个朋友给了作者一种毒品,他吸了,因此警察找到他,把他关进了监狱。故选B。

小题3:推理判断题。根据And I also realized(意识到) this was my chance to start a new life.可知我也意识到这是我开始新生活的机会,故推断作者开始了新的生活。故选A。

填空题
单项选择题