I work in a small shop. It is near a factory. Every day, workers, old ladies and housewives come to the shop to buy things.
I live in a house not very far from the shop. I usually get up at six, have breakfast and then go to work by bike. I take some food along in my lunch box.
I get to the shop at about ten to seven. At seven customers(顾客) begin to arrive. They buy meat, eggs, sugar, soybean, sauce, cooking oil (食用油), salt, candies, biscuits and many other things. We don’t sell(卖) vegetables or fruit. There is a shop for these things nearby. I have my meal at noon from my lunch box. At seven in the evening we close the shop. I tidy things up and then go home for supper.
Some people may think my work isn’t so interesting. But I do my bit for the modernizations(现代化), don’t I?
小题1:What does the “I” do in the passage? She is a ____________.
A.worker
B.customer
C.teacher
D.saleswoman(女售货员)小题2:The shop is a ____________ shop.
A.grocery(副食)
B.vegetable
C.fruit
D.grain(粮食)小题3: How long does she work every day?
A.Five hours.
B.Fourteen hours.
C.Twelve hours.
D.Eight hours.小题4:Her house is _________ the shop. She often goes to work ___________.
A.very far from; by bus
B.very close to; by bike
C.very far from; by bike
D.very close to; on foot小题5:What does she think about her work?
A.She thinks her work is too tired.
B.She doesn’t like having lunch in the shop.
C.She thinks the long-hour work is a pleasure.
D.She likes her work a lot though(尽管) she is busy all day.
小题1:D
小题2:A
小题3:C
小题4:B
小题5:D
题目分析:本文叙述了作者在一家商店当售货员。这家商店不卖蔬菜和水果,而卖一些日常用品。作者住的地方离商店不远,每天骑自行车去上班。她早上六点五十上班,晚上七点关门。虽然很忙,但是愿意做这份工作。
小题1:推理判断题。根据I get to the shop at about ten to seven. At seven customers(顾客) begin to arrive. 可知作者在商店上班,故是一名售货员。故选D。
小题2:推理判断题。根据They buy meat, eggs, sugar, soybean, sauce, cooking oil (食用油), salt, candies, biscuits and many other things. We don’t sell(卖) vegetables or fruit. 这家商店不卖蔬菜和水果,而卖一些日常用品,故是副食店。故选A。
小题3:推理判断题。根据I get to the shop at about ten to seven和At seven in the evening we close the shop. 可知作者早上六点五十上班,晚上七点关门。一共工作12个小时。故选C。
小题4:细节理解题。根据I live in a house not very far from the shop. I usually get up at six, have breakfast and then go to work by bike.可知作者住的地方离商店不远,每天骑自行车去上班。 故选B。
小题5:推理判断题。根据 But I do my bit for the modernizations(现代化), don’t I?可知作者愿意做这份工作。故选D。