问题 阅读理解
This Sunday is grandpa’s 70th birthday.The Smart family are going to celebrate it,so they will have a busy weekend.
Saturday
 
Morning
Dad--clean the car in the garden
Mum--clean the chicken and bedroom
Amy--have dance lessons in the gym
Rose--work on science projects in the library
Afternoon
Mum and Dad--buy some food at the supermarket
Amy and Rose--pick up gifts and cards for grandpa .
Evening
Watch TV together
Sunday
Morning
Mum--make a big birthday cake
Amy and and Rose --wrap grandpa’s gifts
Afternoon
Amy--help mum cook delicious food
Rose--help dad decorate the sitting room
Evening
Amy and Rose --give gifts to grandpa
The whole family--have a party
 
小题1:The Smart family will be busy this weekend because they plan to________
A.work on science projectsB.do some cleaning
C.celebrate grandpa’s birthdayD.watch TV together
小题2:________ wants to make a birthday cake on Sunday morning.
A.DadB.MumC.AmyD.Rose
小题3:The whole family will watch TV on________
A.Saturday afternoonB.Saturday evening
C.Sunday morningD.Sunday evening
小题4:Dad and Rose will be _______  on Sunday afternoon.
A.in the libraryB.in the gym
C.at the supermarketD.in the sitting room
小题5:Amy and Rose will______together.
A.wrap grandpa’s giftsB.cook the food
C.have dance lessonsD.decorate the sitting room
答案

小题1:C

小题2:B

小题3:B

小题4:D

小题5:A

题目分析:本文叙述了Smart一家为了爷爷的生日,一家人各有分工,短文给出了每个人什么时间做什么事,一家人为了爷爷的生日而高兴地忙碌着。

小题1:细节理解题。根据The Smart family are going to celebrate it,so they will have a busy weekend.可知Smart一家要在周末给爷爷过生日,故选C。

小题2:细节理解题。根据Mum--make a big birthday cake 可知妈妈要在周日早晨做生日蛋糕,故选B。

小题3:细节理解题。根据Watch TV together 可知他们要在周六晚上一块看电视,故选B。

小题4:细节理解题。根据Rose--help dad decorate the sitting room 可知Rose帮着爸爸装饰客厅,故选D。

小题5:细节理解题。根据Amy and and Rose --wrap grandpa’s gifts 艾米和露丝将把爷爷的礼物包扎起来,故选A。

单项选择题
名词解释