问题 阅读理解

Skin-diving(潜泳) is a new sport today. This sport take you into a wonderful new world. It is like a visit to the moon! When you are under water, it is easy for you to climb big rocks, because you are on longer heavy.

Here, under water, everything is blue and green. During the day, there is plenty of light. When fish swims nearby, you can catch them with your hands.

When you have tanks(罐) of air on your back, you can stay in deep water for a long time. But you must be careful when you dive in deep water.

To catch fish is one of the most interesting parts of this sport. Besides, there are more uses for Skin-diving. You can clean ships without taking them out of the water. You can get many things from the deep sea.

Now you can see that Skin-diving is both useful and interesting.

小题1: Skin-diving can take you to _________.

A.an exciting world

B.a new world

C.a beautiful world

D.an interesting and new world小题2: This sport _________.

A.is like to travel on the moon

B.is like to play in water

C.is like to visit a new country

D.is like to climb a big rock小题3:You can stay in deep water for a long time because __________.

A.you can swim

B.you can take tanks of air with you

C.you can bring something to eat

D.you can skin diving小题4:Which of the following statements is NOT true ?

A.Skin-diving is a new sport.

B.Skin-diving is like visiting the moon

C.The only use of skin-diving is to have more fun.

D.Skin-diving is not only interesting but useful.小题5: Skin-diving is a useful and interesting sport because __________.

A.you can catch fish with your hands

B.you can clean the ship in the water

C.you can get many things from the deep sea

D.all of the above

答案

小题1:D

小题1:A

小题1:B

小题1:C

小题1:D

小题1:从文章第一段的句子:This sport take you into a wonderful new world.可知答案是D

小题1:从文章第一段的句子:It is like a visit to the moon!可知答案是A

小题1:从文章第二段的句子:When you have tanks(罐) of air on your back, you can stay in deep water for a long time.可知答案是B

小题1:从文章第四段的句子:Besides, there are more uses for Skin-diving.可知答案是C

小题1:从文章第四段的句子:可知ABC都是对的,答案是D

单项选择题
阅读理解

Among various programs, TV talk shows have covered every inch of space on daytime television. But no two shows are more opposite in content, while at the same time standing out above the rest, than the Jerry Springer and Oprah Winfrey shows.

Jerry Springer could easily be considered the king of "rubbish talk". The show takes the ever-common talk show titles of love, sex, cheating, and hate, to a different level. Clearly, the Jerry Springer show is about the dark side of society, yet people are willing to eat up the troubles of other people's lives.

Like Jerry Springer, Oprah Winfrey takes the TV talk show to its top. But Oprah goes in the opposite direction. The show is mainly about the improvement of society and different quality of life. Contents are from teaching your children lessons, managing your work week, to getting to know your neighbors.

Compared to Oprah, the Jerry Springer show looks like poisonous waste being poured into society. Jerry ends every show with a "final word". He makes a small speech about the entire idea of the show. Hopefully, this is the part where most people will learn something very valuable.

Clean as it is, the Oprah show is not for everyone. The show's main audience are middle-class Americans. Most of the people have the time, money and ability to deal with life's tough problems. Jerry Springer, on the other hand, has more of a connection with the young adults of society.

小题1:Compared with other TV talk shows, both the Jerry Springer and the Oprah Winfrey shows are _______.

A.more interesting.

B.unusually popular.

C.more detailed.

D.more formal.小题2:Though the social problems Jerry Springer talks about appear unpleasant, people who watch the shows ________.

A.show disbelief in them.

B.are ready to face up to them.

C.remain cold to them.

D.are willing to get away from them.小题3:Which of the following is likely to be a topic of the Oprah Winfrey show?

A.A new type of robot.

B.National hatred (憎恨).

C.Family income planning.

D.Street accident.小题4:What is the advantage of the Jerry Springer show?

A.The show exposes the dark sides of society.

B.The show pours poisonous waste into society.

C.Jerry sums up (总结) the whole idea of the show.

D.Jerry talks about the improvement of society.