问题 阅读理解

Can you remember a world before the Internet? If you answer is “no,” then you are probably a millennial. Millennials are the new generation of young Americans. They were born between 1982 and 1992. There are 33 million of them, and they are just starting to enter the workforce(劳动力). Many experts believe that millennials are different from young Americans of past generations. They also believe that millenials will change the workforce in important ways.

How are millennials different? They are the first generation born in the computer age. The internet has always been a part of their lives. They spend about 16 hours a week on the Internet, and this doesn’t include e-mail. And they spend 72 hours a week using other electronic media(媒体), including mobile phones and video games. They are “nation speakers” of the language of the computer age. People who were born earlier will never be native speakers of that language. Why not? They did not grow up “speaking” it.

How will millennials change the workforce? To answer that question, it is important to understand how millennials use the Internet. They use the Internet to communicate. They visit website such as FaceBook and MySpace every day. They share(分享)ideas, music, information, games, and friendships with people all over the world. When they start working, they will want to share their work and ideas with others.

It is also important to understand the way millennials grew up. Thair parents and teachers gave them a lot of attention. They taught them that their opinions were valuable(有价值的). As a result, amny millennials are very cinfident. At work, they will expect their co-workers and bosses to listen to their opinions.

Millennials also grew up with a lot of structure in their lives. Many of them went to school from the age of two or three and played on sports teams. At work, they will expect the rules to be clear. They will also expect a strong but fair boss, like a coach on a sports team. They will follow the person in charge (主管) if he or she is fair. But they will not follow an unfair boss. They will also expect their work to be fun and creative, similar to their experience on a sports team.

These are a few of the changes that experts believe millennials will bring to the American workforce. But the world is changing very fast. There will probably be more changes that are difficult to imagine today.

小题1:According to the first paragraph of the passage, which of the following is NOT true?

A.Millennials belong to a new generation.

B.Millennials were born about ten years ago.

C.Millennials are entering the workforce.

D.Millennials know little about the world before the Internet.小题2:Which is the main reason that make the experts believe millennials are different from young Americans of past generations?

A.Millennials can speak a better native language.

B.Millennials grow up with computers and Internet.

C.Millennials use mobile phones and e-mails often.

D.Millennials spend long hours playing video games.小题3:Why do the millennials experct to share their work and ideas with others?

A.Because they know how to use the Internet to make new friends.

B.Because they understand how to communicate with new friends.

C.Because they grow up sharing ideas, music, information, games, and friendships with others by the Internet.

D.Because the Internet can provide all the information they need.小题4:According to the passage, which of the following is NOT true?

A.Millennials grow up with more attention from their parents and teachers.

B.Many millennials are showing more confident than others at work.

C.Many millennials give more valuable opinions to their co-workers and bosses.

D.Many of the millennials have had fun and creative experiences when they are on sports teams.小题5: From the passage we know that ______.

A.the number of the millennials had come to 33 million by the end of 1982

B.most of the millennnials learn native computer language in schools.

C.millennials require their bosses to be healthier and the rules clearer at work

D.more changes will probably be brought to the American workforce by millennials

答案

小题1:B

小题2:B

小题3:C

小题4:D

小题5:D

小题1:细节题;从第一段的句子:They were born between 1982 and 1992.可知他们不是十年前出生的。答案是B

小题2:细节题;从第二段的句子:They are the first generation born in the computer age. The internet has always been a part of their lives.可知答案是B

小题3:细节题;从第三段的句子:They share(分享)ideas, music, information, games, and friendships with people all over the world. When they start working, they will want to share their work and ideas with others.可知答案是C

小题4:推理题;从第五段的句子:They will also expect their work to be fun and creative, similar to their experience on a sports team.可知他们在运动团队的时候不是那么开心的,答案是D

小题5:细节题;从最后一段的句子:These are a few of the changes that experts believe millennials will bring to the American workforce.可知答案是D

单项选择题
问答题

阅读下列材料
材料一:
大司农钱,自乘舆不以给供养。供养劳赐,一出少府盖不以本藏给末用,不以民力供浮费,别公私、示正路也。——《汉书·毋将隆传》
汉定以来百姓赋敛,一岁为四十余万万,吏俸用其半余二十万万藏于都内为禁钱。少府所领园地作务之十三万万,以给宫室供养诸赏赐。——《太平御览》卷627引桓谭《新论》
材料二:
下表是北魏均田制下的赋税。

名目 征收物品 一夫一妇A 未婚丁男B=A/4 受田奴婢C=A/8 受田耕牛D=A/20
2石 5斗 2.5斗 1斗
绢帛 1匹(合4丈) 1丈 5尺 2尺
绵或麻 绵8两或麻15斤 绵2两或麻3斤12两 绵1两或麻1斤14两 绵O.4两或麻12两
——转引自加藤繁《中国经济史考证》
材料三:
唐初所公布的所谓均田令,自始就不曾认真推行过。其在下令之后所确曾做过的工作,只是把全国各地民户私有的土地一律更换其名称,凡在一户丁口平均二十亩的数量之内的,一律改称为世业田;超出此数之外的,一律改称为口分田。
……实际上还应算是一种具文,在其时社会经济的发展上是不曾起过任何作用的。
——邓广铭《唐代租庸调法研究》1954年
材料四:
太宗、真宗之初,用度自给,而犹不闻以财为患。及祥符、天禧(1008~1021年)以后,内之蓄藏稍已空尽。而仁宗景祐、明道(1032~1038年),天灾流行,继而西事暴兴,五六年不能定。夫当仁宗四十二年,号为本朝至平极盛之世也,而财用始大乏,天下之论扰扰,皆以财为虑矣。——叶适
回答问题:

请说明汉代“入粟拜爵”的背景和意义。