问题 阅读理解

When it rains, do your shoes get wet? Of course they do! But you can buy these pretty red and white “Umbrella for Shoes”. They keep the rain off wet.

Who sweeps the floor at your home? Do you do it yourself? Perhaps your mother does it. Well, now you just need a cat. Get a cat and buy these four “Dusters (抹布)for Cats ”.

You talk too long on the phone, don’t you? Most teenagers do! Save time – buy the “Telephone Dumb–bell (哑铃)”! It weighs five kilos. Then your calls will be less than five minutes.

Do your friends sometimes come up behind you and make you jump? Do cars come around the corner when you try to cross the road? Well, you can solve that problem with these modern “Forward – backward Glasses.” Look forward with the right eye and back with the left.

小题1:Which of the following pictures is the right order to match the text?

A.d; a; b; c

B.b; a; c; d

C.d; a; c; b

D.b; d; a; c小题2:From the text, we know that cats can help mother to _________.

A.do some housework

B.keep the rain off

C.speak on the phone

D.look for something小题3:The text seems to tell us that we can solve some problems with the four _______.

A.drawings

B.inventions

C.animals

D.shoes

答案

小题1:A

小题2:A

小题3:B

小题1:根据文章的内容,可知答案为A

小题2:根据内容“Perhaps your mother does it. Well, now you just need a cat. Get a cat and buy these four “Dusters (抹布)for Cats ”.可知答案为A

小题3:根据文章内容可知答案为B

阅读理解

阅读理解。

根据短文内容,完成下面的句子,每空一词。

     There are few families in the United States that do not have either a radio or television set. Both of them

have become a necessary part of our daily life, keeping us filled with the news of the day, teaching us in many

fields of interest, and making us happy with singing, dancing and acting.

      Marconi, the Italian inventor, who gave us the radio, probably didn't know how much his great invention

would have done for the world in the years to come. Radio had perhaps done as much as any other

communication tool. Things of the world can be reported to people everywhere a few seconds after they

happened. Travelers in out-of-the-way places, ships at sea and even astronauts traveling round the earth are

able to keep in touch with each other by radio.

      Television is another important invention. It lets us see as well as hear the actor. Since its appearance, TV

has done a great deal in the daily life of people everywhere. Many programs are now televised (播放) in color.

     Perhaps the most modem invention is "Telstar", a "star" moving round the earth. It makes it possible for the

people all over the world to be closer than ever before. Now a family in Chicago can watch on TV a motor-car

race in Italy, a table tennis competition in Beijing or a volleyball match in Japan when these events are actually

happening!

1. We can know from the passage that a of families in America have radios or television sets.

2. Radio and TV have become a ______ part of our daily life because they have _____ nearly everything in

    our life.

3. When the writer introduces Marconi in the second paragraph, he means his ______ has much for the world.

4. Since television ,it has made a great-_______ to our daily life.

5. According to the passage"Telstar" is used to help _____ radio or TV information to the people _____ the

   world.

补全对话,情景问答