问题 阅读理解
List of the 85th Oscar Award winners announced Sunday in Los Angeles, America:
Awards
Winners
Films
Best Actor
Daniel Day-Lewis
Lincoln
Best Actress
Jennifer Lawrence
Silver Linings Playbook
Best Supporting Actor
Christoph Waltz
Django Unchained
Best Supporting Actress
Anne Hathaway
Les Miserables
Best Directing
Ang Lee
Life of Pi
小题1:Where was the 85th Oscar Awards presentation held?
A.In NanjingB.In New YorkC.In Los AngelesD.In London
小题2:Which film was directed by the winner of this year’s Best Director?
A.LincolnB.Life of PiC.Ang LeeD.Les Miserables
答案

小题1:C

小题2:B

题目分析:文章介绍了第8585届奥斯卡获奖影片的相关情况。

小题1:从文章List of the 85th Oscar Award winners announced Sunday in Los Angeles, America可知,第85届奥斯卡颁奖在洛杉矶举行,故选C

小题2:从文章Best Directing ,Ang Lee ,Life of Pi可知,少年派的奇幻漂流是由这位最佳导演执导的,故选B

点评:本文短小精炼,信息点集中。此类文章的阅读一定要对文章仔细的阅读理解每句话的意思,在答题的过程中带着问题在文章中找到相对应的答案,即可答出。

阅读理解

阅读理解

     If there is one person who has left a deep impression on me,it's my teacher,Mrs Pathak,who was my

class teacher for three years.In my childhood,how I wished I had a mother or a sister like her.One moment she could be tough (严厉的) and strict,another moment caring and compassionate (富有同情心的).

     She always encouraged us to tell the truth.For instance,if one had not done the homework,he need not

lie.She allowed us to make mistakes,saying we couldn't be perfect all the time,but we should try.

     Another thing she taught me early on was punctuality.She set a good example with her own behaviour.

She was always on time,so we students tried our best to be on time.

     She surprised us with her sense of humour.Her classroom teaching was always humorous.After class,

she talked to us and told us jokes.

     We really felt free to ask questions and Mrs Pathak would give the answers.If she did not know-there had been some occasions (场合)-she would say so.We all then tried to find out the answers.Whoever

came up with the answer was appreciated and given the due credit (应有的称赞).Now I sometimes

wonder whether Mrs Pathak was pretending just to encourage us to explore and find answers by

ourselves.

1. According to the passage,which of the following is NOT suitable for describing Mrs Pathak?

A. Tough.  

B. Humorous.

C. Compassionate.  

D. Careful.

2. The underlined word "punctuality" in the third paragraph probably means________.

A. being on time  

B. being honest

C. being patient  

D. being clean

3. The underlined word "so" in the last paragraph means that________.

A. the answers were not right

B. she didn't know the answers

C. the answers were correct

D. she would give the answers

4. According to the passage,which of the following statements is TRUE?

A. Mrs Pathak asked us to tell jokes in class.

B. Mrs Pathak was always strict in the classroom.

C. Mrs Pathak thought telling truth was good.

D. Mrs Pathak liked asking questions herself.

5. In the author's opinion,why didn't Mrs Pathak give the answers to the questions sometimes?

A. Because she didn't like answering the questions.

B. Because she didn't know the answers to the questions.

C. Because she wanted the students to find them out by themselves.

D. Because she thought the students knew the answers already.

问答题 简答题